Край на една ера на ЦСКА - Лудогорец, но и още много екшън в Първа лига на 10 декември


Край на една ера на ЦСКА - Лудогорец, но и още много екшън в Първа лига на 10 декември
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1566 0

На днешния 10 декември (неделя) ще се изиграят 3 срещи от последния за есенния дял от сезона кръг №20 на родната Първа лига. Освен дербито между ЦСКА и Лудогорец, което ще е и последен мач на стадион "Българска Армия" в сегашния му вид, ще играят и отборите на ЦСКА 1948 - Крумовград и Ботев Пловдив - Хебър.

Краят на една ера

ЦСКА ще се раздели с "Българска армия" по възможно най-добрия начин с мегасблъсъка срещу другия претендент за титлата Лудогорец от 17:45 часа. Очакванията са стадионът в Борисовата градина да се "пръска по шевовете", а напрежението да бъде изцяло върху "червените", които ще искат да зарадват своите фенове със задължителни три точки.

"Армейците" се намират на втората позиция в класирането с актив от 42 точки, следвани на третото място от Лудогорец с 39. Вчера (9 декември) обаче стана ясно, че на върха ще зимува Черно море, който е с 45 пункта, но и с по-добри показатели от двата родни гранда.

Още екшън в Първа лига

ЦСКА 1948 ще направи всичко възможно да зимува в топ 5 на първенството, а това може да се случи с победа над Крумовград днес от 12:30 часа. В другата среща Ботев Пловдив ще мери сили с тима на Хебър Пазарджик, който е окрилен след успеха над Левски с 2:1 за Купата на България през седмицата.

Невероятно, но ЦСКА има само една победа срещу Георги Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички