Класен тактически анализ: Христо Янев с майсторски действия - обясни си всичко и как е бил Лудогорец


Класен тактически анализ: Христо Янев с майсторски действия - обясни си всичко и как е бил Лудогорец
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4500 0

Старши треньорът на Пирин Благоевград Христо Янев говори след сензационния успех с 1:0 за борещия се за оцеляване негов отбор. "Орлетата" сломиха хегемона в Първа лига за последните 11 години - Лудогорец.

След срещата Янев обясни част от тактическите прийоми, с които е успял да постигне голямата победа. Той призна, че и футболистите, и много хора зад кадър имат огромни заслуги за успеха, след като са допринесли много и в последните дни.

Как Пирин победи Лудогорец?

"Искам да поздравя моите момчета, днес бяха почти перфектни. Знаехме, че ще бъде много труден и тежък мач, бяхме се подготвили предварително. Поздравявам ги - направиха нещо, което надхвърля всички очаквания, не само моите. Това е единственият начин, по който можем да се преборим да останем в групата. Ще направим всичко, за да останем в Първа лига - въпреки всички проблеми.

Много неща коригирахме в хода на мача. Прибрахме външните хора в средата на терена, когато е в техните защитници. Когато топката минаваха нашата преса, карахме външните да влязат в линия на защита да влязат в отбрана и да станат 5-ца. Трябва да ви кажа, че футболистите се стараят по всякакъв начин да правят това, което искаме от тях на терена. Създават атмосфера, с която те карат да работиш с удоволствие.

Извинявам се на ръководството на Лудогорец, ако имат претенции към това, което се случваше на тъчлинията. Ние горим за работата" - започна Янев пред "Диема спорт".

Впоследствие той отново благодари на всички и разпредели заслугите между доста хора. Той подчерта и момента, в който са играли играчи на по 16-17 години от школата.

"Знаехме какво ще се случи в мача. В повечето ни мачове играем с трима в средата на терена, за днес променихме начина ни на игра. Пуснахме играчи от школата на по 16-17 години. С това разполагаме, с това работим. Беше трудно за няколко дни да променим мисленето за начина на игра на футболистите, но това даде резултат. Благодаря на всички.

Виждате работата на футболистите, но зад кадър стават много неща и много хора са замесени в този успех. Чисто спортно-технически светлината е вътре в съблекалнята. Това ми дава сили да се боря. Без значение всички негативни коментари по мой адрес, аз трябва да работя, да се концентрирам и да освободя съзнанието си от всичко негативно, което ме залива" - завърши Янев.

Вижте повече за сензационната загуба на Лудогорец от предпоследния в Първа лига и как бивш играч на ЦСКА стана герой (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички