Кирил Десподов получи наградата, коментира Левски - ЦСКА и войната в Украйна


Кирил Десподов получи наградата, коментира Левски - ЦСКА и войната в Украйна
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3224 0

Кирил Десподов получи официално наградата си за "Футболист на годината" за 2021 година. Офанзивният играч на Лудогорец пребори конкуренцията на Мартин Камбуров от Берое и Георги Йомов от ЦСКА, за да спечели престижното отличие.

Пред медиите Десподов каза, че през 2021 г. е направил неща, които преди това не е успял, посочи целите си с екипа на "орлите", коментира отминалия сблъсък между Левски и ЦСКА и войната в Украйна:

"Мотивиран съм да работя повече и да се представям все по-добре на терена. Трябва да има силна конкуренция. Трябва не трима, а 13 футболисти да се борят за "Футболист №1 в България". Всяка награда е специална за мен. През 2021 година направих неща, които не бях правил, записах добри резултати, спечелих отличия. Представянето ми беше на високо ниво. Винаги имам цели, винаги искам да печеля отборни и клубни награди", каза Кирил Десподов и разкри:

"Целта е Купа и титла до края на първенството, след което ще имаме и други цели, които ще гоним. Имам планове за моето бъдеще, но няма смисъл да го коментирам. Сега съм концентриран да помогна на отбора да постигне целите си".

"Не искам да коментирам нито Левски, нито ЦСКА. Успях да гледам първото полувреме, но не искам да коментирам. Мога обаче да кажа, че и двата отбора са по-силни. Надявам се дербито с Левски да бъде хубав мач. Да има голове и да бъде интересен за зрителите, като най-важното е да победим", добави той преди неделния (13 март) мач със "сините" от Първа лига.

"Против насилието и войната съм, но аз не съм политик, не мога да изказвам мнения. Няма да е коректно. Не е приятно за никого, имаме украинец в отбора. Виждам всеки ден, че не е същият, виждам как се чувства. Подкрепа и това е, друго не мога да кажа", завърши коментара си Десподов.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Каква е равносметката от мачовете между Левски и Лудогорец за Купата на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички