Гол в 90+7' измъкна Лудогорец от втора поредна издънка в дома на Ботев Враца


Гол в 90+7' измъкна Лудогорец от втора поредна издънка в дома на Ботев Враца
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5693 0

Шампионът Лудогорец бе на секунди от изненадваща издънка при визитата си на борещия се за оцеляване Ботев Враца. "Орлите" играеха  при резултат 1:1 до седмата минута от добавените шест, но тогава Пиерос Сотириу стана герой с победен гол. По този начин Лудогорец увеличи аванса си пред ЦСКА, след като "армейците" не спечелиха срещата си от този кръг (0:0 в дербито срещу Левски).

Разградчани имаха тотално превъзходство при притежанието на топката (62% срещу 38%), а то бе още по-значимо и при отправените удари - 26 за тях срещу едва 4 за опонента. Въпреки това сякаш не бе на обичайното ниво и не стори достатъчно в заключителната фаза, за да стигне до успеха. Състоянието на терена също затрудни играчите на двата тима да покажат най-доброто от себе си.

Началото на мача бе шокиращо, след като рожденикът Маринов изведе домакините напред в резултата още в 3-ата минута. Той бе намерен с центриране във вратарското поле и нямаше как да сбърка от непосредствена дистанция.

Въпреки това "орлите" бързо-бързо успяха да се върнат в срещата, тъй като Алекс Сантана изравни по-малко от четвърт час след това (16'). Голът дойде след разбъркване в наказателното поле, причинено от удар с глава на Игор Пластун след ъглов удар. Сантана се ориентира най-добре и бутна топката в мрежата.

В последните секунди пък Сотириу вкара след сериозно разбъркване в наказателното поле и доза късмет.

Любопитното е, че Ботев бе близо до това за втори пореден път да спре Лудогорец у дома, след като при миналата визита дори загуби сензационно с 1:3. След това бяха изиграни две срещи между тези съперници. Лудогорец спечели и двете, но пусна гол във всяка от тях.

За Лудогорец предстои дерби срещу Левски в шампионата идния уикенд (неделя - 13.03), а след това и визита на Царско село (19.03). Ботев Враца бе се изправя срещу Локомотив в София (събота - 12.03), а след това и срещу Пирин (20.03) - и двете срещи от Първа лига.

СЪСТАВИ

Падт, Пластун, Вердон, Карничник, Сантана, Шоу, Каули, Делев, Десподов, Сотириу

БОТЕВ (ВРАЦА): Костов, Ничев, Николов, Фелипе, Христов, Георгиев, Бауренски, Ивайлов, Маринов, Ненов, Тодоров

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Пластун, Вердон, Карничник, Сантана, Шоу, Каули, Делев, Десподов, Сотириу

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ БОТЕВ ВРАЦА - ЛУДОГОРЕЦ?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

3' - 1:0! Домакините започнаха сензационно и поведоха в резултата след по-малко от 180 секунди игра. Мирослав Маринов, който празнува рожден ден, засече центриране във вратарското поле и нямаше как да сбърка отблизо.

16' - 1:1! По-малко от четвърт час след това гостите съумяха да изравнят резултата. Центриране от ъглов удар и игра с глава на Игор Пластун доведе до разбъркване в наказателното поле, от което се възползва Алекс Сантана. Бразилецът отправи удар отблизо, който се оказа неспасяем за Костов.

Малко след попадението разградчани бяха близо до пълния обрат. След скоростна контраатака Пиерос Сотириу намери място за изстрел, но опитът му мина над напречната греда. Малко след това Юлиан Ненов опита да изведе своя тим напред в резултата за втори път след изстрел по диагонала, но Падт успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с по едно положение за двата тима. Първото се откри пред Каули Оливейра от Лудогорец, който успя да шутира, но видя удара си спасен от Костов. Десетина минути след това пък Антонио Георгиев получи на границата на наказателното поле и стреля, но стражът на "орлите се справи".

В 70-ата минута Сантана също опита да наклони везни в полза на своя отбор след изстрел от границата на наказателното поле, но неговият удар мина с малко покрай страничния стълб.

90+7' - в последните секунди от срещата се стигна до сериозно разбъркване пред наказателното поле на Ботев, след което Сотириу се оказа най-съобразителен и прати топката във вратата на врачани.

ПРЕДИ БОТЕВ ВРАЦА - ЛУДОГОРЕЦ

"Орлите" трябва задължително да грабнат успеха, ако искат да се възползват от грешната стъпка на основния си преследвач ЦСКА, който завърши наравно 0:0 в голямото дерби с Левски. При победа днес Лудогорец ще увеличи преднината си пред "армейците" над 6 точки.

Точките са не по-малко важни за Ботев Враца обаче. Тимът се бори за оцеляването си в елита, като заема 12-ата позиция с 19 точки. Толкова има и 13-ият Локомотив София, докато на дъното е Царско село с 11 пункта.

Лудогорец е в серия от две поредни победи над този опонент, като преди това бе допуснал шокиращо поражение с 1:3, таак че трябва да има едно на ум за този дуел. Всъщност, именно това поражение е последният път, в който Лудогорец гостува на Ботев във Враца.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички