Левски безкомпромисен срещу Лудогорец в турнира за Купата на България


Левски безкомпромисен срещу Лудогорец в турнира за Купата на България
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2350 0

Левски е в трудна серия срещу Лудогорец в първенството, като няма победа от 2016 година насам и се намира в серия от шест поредни загуби. Не така обаче стоят нещата в турнира за Купата на България, където двата тима отново ще се срещнат в полуфиналите.

В тази надпревара "сините" са със 100 процента успеваемост срещу хегемона в българския шампионат през последните 10 години. Левски 3 пъти се е изправял срещу "орлите" за Купата, като и трите пъти е вземал победата.

В тези 3 срещи шампионът на България е отбелязал само 1 гол, при това през далечната 1969 година. Тогава мачът завършва 1:1, но в реванша столичани надделяват с 4:0.

През 2015 година Левски надделя с 1:0 с гол на Аниете след нулево равенство в Разград. Последният сблъсък между тези два тима - през 2020 г., бе белязан от драма с дузпи. Тогава "сините" победиха с 6:5 след редовното време, за да загубят впоследствие от Локо (Пд) с 0:2.

Първите полуфинали за Купата са на 12/13 април, а реваншите са на 21/22 април. Другата полуфинална двойка е ЦСКА - Славия. След жребия директорът в Разград Козмин Моци изчетка Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички