Моментът на истината за Иван Горанов в Левски предстои след броени дни


Моментът на истината за Иван Горанов в Левски предстои след броени дни
Снимка: Lap.bg

6653 0

Идната неделя, 13 март, Левски гостува на Лудогорец в мач от 23-ия кръг на родната Първа лига. Този двубой ще бъде първият от поредицата, която предстои в следващите седмици, тъй като двата тима се паднаха един срещу друг и на 1/2-финалите в турнира за Купата на България. Освен това, ако "сините" попаднат в 'първата шестица', ще си осигурят още един сблъсък с "орлите".

За добро или за лошо, битката между Левски и ЦСКА се състоя на заснежения "Васил Левски", но със сигурност 'за лошо' в състава на Станимир Стоилов е това, че двама основни футболисти получиха картони и няма да бъдат на разположение за мача в Разград. 

Единият от тях е левият бек Цунами, който бе изгонен срещу "армейците", а другият е дефанзивният халф Андриан Краев, който бе декориран в жълто в 76-ата минута.

И ако името на заместника в средата на терена изглежда предизвестено, то това на този на левия фланг остава под въпрос, чийто отговор може да се окаже много важен и съдбоносен...

Келиан ван дер Каап е човекът, който най-вероятно ще бъде поставен на мястото на Краев в средата на терена. Нидерландецът по принцип е централен бранител, но има опит в кариерата си и на тази позиция. Що се касае до крайния бранител - варианти са два:

- Иван Горанов

- Патрик-Габриел Галчев

29-годишният Иван Горанов се завърна на "Герена" под наем от белгийския Шарльороа през лятото на 2021 г., а договорът му изтича след края на настоящата кампания. През есента той бе неизменен титуляр в състава на Станимир Стоилов, но след пристигането на Цунами повече "не видя терен", а след подновяването на Първа лига в края на февруари вече дори не попада в групата за мачовете (с изключение на този срещу Септември София за Купата).

От друга страна, 20-годишният Патрик-Габриел Галчев редовно е на резервната скамейка, а срещу ЦСКА 1948 изигра 90 минути в отсъствието на опитния Драган Михайлович на десния бек. 

В този смисъл ще бъде изключително любопитно да видим какъв ще бъде изборът на Станимир Стоилов за тежкото гостуване срещу състава на Анте Шимунджа. Иван Горанов със сигурност има по-голям опит от младия си колега, а в мача срещу Лудогорец "синята" защита ще бъде изправена пред сериозен и непрекъснат натиск.

Ако и този път хасковския специалист предпочете Галчев пред Горанов, то това ще е ясен знак, че вторият няма бъдеще на стадион "Георги Аспарухов", въпреки че през 2018 година носеше капитанската лента на Левски и стигна до националния отбор на България...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички