Как Лудогорец разстрои Джерард дотам, че да забрави обещанието си


Как Лудогорец разстрои Джерард дотам, че да забрави обещанието си

5542 0

Бившият халф на Лудогорец - Фабио Ешпиньо, разказа колко разстроен е бил легендата на Ливърпул - Стивън Джерард, след мача с "орлите" в Шампионска лига. През 2014 година двата тима се изправиха един срещу друг в груповата фаза на турнира, като мачът в София завърши с равенство 2:2.

Историята с Джерард при Лудогорец - Ливърпул 2:2

"В мача срещу Ливърпул има забавна история. Бях на терена и грижата ми бе да помоля Джерард за фланелката му. По време на почивката го направих и той обеща, но в този мач изравнихме и той веднага тръгна към съблекалнята. Може би беше разстроен", разказа португалецът пред zerozero.pt.

Бивш играч на

"Бях на вратата на съблекалнята и го чаках да се появи, но Джерард не дойде. Лукас Лейва беше там и разговаряше с бразилците от моя отбор, та обсъдих ситуацията с Лукас. Той можеше да игнорира молбата ми, но отиде в съблекалнята и се върна без фланелката на Джерард. Но донесе една от неговите и ми я предложи", допълва 38-годишният бивш футболист.

Ешпиньо говори и за трудната си адаптация в Лудогорец, тъй като не е играл извън Португалия дотогава и не е искал. Но казва, че да премине в българския тим е било най-доброто нещо, което е можело да му се случи.

Повратният момент в мача срещу Левски

"Не ми беше лесно да се адаптирам. Трябваше да бъда титуляр, но не се получи. Всичко беше различно, не знаех как да общувам със съотборниците си, треньорът не искаше високи топки, никой не ми подаваше топката, накрая паднах сам и видях съотборниците си да се смеят. Докато не дойде фаза, в която спрях да играя и отборът започна да печели. Това е най-лошото нещо, което може да се случи на един играч", споделя португалецът.

"Но всичко се промени преди мач с Левски. Тогава треньорът каза, че ще съм титуляр, едва не ми се преобърна стомахът: 30 хиляди души на стадиона, адска атмосфера... Няма къде да хвърлиш едно бобено зърно. Но изиграх страхотен мач: вкарах гол и направих асистенция. Оттогава нататък никога не напуснах състава", допълва той. Ешпиньо знае и как ЦСКА е надъхал Кирил Домусчиев да купи Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички