Фабио Ешпиньо: Домусчиев помагаше на ЦСКА, те го разстроиха и той създаде Лудогорец, за да им се докаже


Фабио Ешпиньо: Домусчиев помагаше на ЦСКА, те го разстроиха и той създаде Лудогорец, за да им се докаже

22829 0

Бившият халф на Лудогорец - Фабио Ешпиньо, разказа колко добре е бил запознат с клуба и неговия собственик. Португалецът е наясно какво е мотивирало Кирил Домусчиев да създаде проекта си в Разград, който наложи 12-годишна хегемония в българския футбол.

"Домусичев помагаше на ЦСКА, но те го разстроиха и..."

"Лудогорец сега е един от най-силните клубове в България, но тогава беше неизвестен. Беше беден клуб, от вътрешността на България, където собственикът беше бизнесмен от фармацевтичния бранш и същият този човек помагаше на ЦСКА София. Това беше история, която ми разказаха. Знам, че беше разстроен по някаква причина и искаше да покаже на хората, които управляваха ЦСКА София, че е способен да направи малък отбор - най-големия в България", започна Ешпиньо пред zerozero.pt.

"Собственикът има знания, не само пари"

"Да, успява. Присъедини се към отбор, който беше в третото ниво на българския футбол. Качи се последователно в двете по-горни нива и стана шампион на третата година. Оттогава не спира да бъде шампион. Това само доказва, че има знания, не само пари", продължи бившият халф на "орлите".

"Когато влезе в българската Първа лига, взе няколко играчи от българския национален отбор и след това повтори проекта на Шахтьор. Вземаше бразилци от Серия Б, с качество. Създадоха добро скаутско звено и си свършиха много добре работата", разказа още португалецът, който игра в Разград в периода 2013-2015 година. А ето какво бивш шеф на ЦСКА е заел от Лудогорец на "Армията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички