Трансферната зима: Левски пожертва звезди, но чупи рекорд, ЦСКА "пусна" почти цял отбор, а Лудогорец изненада


Трансферната зима: Левски пожертва звезди, но чупи рекорд, ЦСКА "пусна" почти цял отбор, а Лудогорец изненада
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

5354 0

Зимният трансферен прозорец у нас приключи официално с края на февруари. Макар по традиция той да се счита за по-постен, имаше някои доста любопитни сделки. Както входящи, така и изходящи.

Отново на фокус бяха най-вече Левски, ЦСКА и Лудогорец, за които има и най-много трансферни спекулации почти постоянно. Любопитното е, че и трите отбора този път са на печалба след зимата.

Лудогорец този път по-активни в изходящите трансфери

Още: За първи път в историята: Левски не привлече нито един българин за цял футболен сезон

Разградчани не осъществиха гръмки входящи трансфери, като заплатиха единствено за Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.  Според "Transfermarkt" дадената сума е 500 хиляди евро, но двата клуба не са обявили официалн параметрите по споразумението. Също така финализира с бразилския Сантос преговорите за постоянния трансфер на Руан Секо. Част от сделката за него е и изходящият трансфер на Нонато в Сантос.

Доминик Янков отиде в Монреал, а за трансфера се твърди, че са получени около 1,85 млн. евро. По половин евро в касата на разградчани са влезли от Нонато и Жан Карнчник. От наем на Русо - 300 хиляди евро, а общата сума влязла в касата на "орлите" е 3,15 млн. евро.

ЦСКА се раздели с близо един отбор

ЦСКА се раздели с един от важните си играчи

От ЦСКА са се раздели с общо 9, като част от играчите са пуснати под наем, а за нито един не са взели трансферна такса. Това са Браян Морено, Асен Дончев, Симеон Александров, Бисмарк Чарл, Шагоян, Майкъл Естрада, Марк-Емилио Папазов, Александър Бучков и Дюкенс Назон. Със сигурност е взета сума за последния, който премина в турския Кайзериспор, но не е ясно каква.

Още: Левски с голяма новина за "Георги Аспарухов": Направена е важна крачка за нов стадион

Новите при "червените" са  Фернандо Каранга, Улаус Скаршем, Мартин Стойчев, като за последните двама бе платено. За норвежеца сумата е 500 хиляди евро, според специализираното издание, но за българския национал не е спомената сума.

Левски е най-доволен от финансова гледна точка

Левски остана без една от звездите си - Уелтън

От финансова гледна точка, един от най-доволните клубове би трябвало да е Левски. "Сините" осъществиха 6 изходящи трансфера, като за 4 взеха трансферни суми. Роналдо бе продаден на руския Ростов, като се твърди, че сумата е около 2 млн. евро. Звездата на тима Уелтън отиде в японския Гамба Осака срещу 3 млн. евро - отново според изданието, като няма потвърдено от клубовете. Дарлан бе продаден в Китай срещу 650 хиляди евро.

Крайният бранител Жереми Петрис подписа с белгийския Шарлероа срещу 100 хиляди евро, като договорът му със столичани бе до идното лято. Здравко Димитров отново бе пратен под наем в Турция. от Левски са надминали предишния си рекорд, който е бил 2,07 млн. евро. Сега е 5,69 млн евро, като се приспадне даденото за нови играчи.

Още: "Преди няколко дни говорих с Боримиров" - шеф в ЦСКА 1948 обясни защо Даниел Наумов не е играл срещу Лудогорец

Що се отнася до тях, те са петима. Фабио Лима, Хоакин Фернандес, Карлос Охене, Патрик Мислович и Евертон Бала, който е под наем. За Охене е платено - 14 хиляди евро, а за словака - 50 хиляди евро. А бивш футболист на Левски похвали Николай Костов и Карлос Охене, коментира и казуса "Андриан Краев".

Още: Бивш наставник на ЦСКА за Нестор Ел Маестро: Убеждава ни само в едно - сръбските треньори не са по-добри от българските

Феновете на Левски започнаха Евертон Бала с критики и присмех "от вратата"

Левски не спи! В 23:30 часа затвори зимния прозорец у нас с трансфера на Евертон Бала

Нестор Ел Маестро само веднъж е класирал отбор за финал и го е загубил фрапантно

Филип Филипов за жребия: ЦСКА ще се бори както за титлата, така и за Купата

Жребият за Купата на България формира горещи 1/2-финали: Финалът ще бъде исторически или неочакван

Жребият за Купата на България формира горещи 1/2-финали: Финалът ще бъде исторически или неочакван

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички