Лудогорец взе точка от слабака Ливърпул - 2:2 на "Васил Левски"


Лудогорец взе точка от слабака Ливърпул - 2:2 на "Васил Левски"

4534 0

Лудогорец и Ливърпул направиха 2:2 в мача им от петия кръг в група "В" на Шампионската лига. Точен още в 3-ата минута на срещата на "Васил Левски" беше Дани Абало за 1:0 в полза на домакините. В 8-ата Рики Ламбърт изравни след груба грешка на Козмин Моци. Джордан Хендерсън изведе англичаните напред в резултата в 37-ата минута. В 88-ата минута Георги Терзиев направи 2:2 с глава. С това равенство Лудогорец вече има 4 точки, с колкото е и Ливърпул. Българите обаче са на последното, 4-о място в групата, а англичаните са трети. Реал (М) вече е с 15 пункта и е сигурен №1 в група "В". Базел е втори с 6. В последния кръг Лудогорец гостува на "Белия балет" на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид на 9-и декември.

Мачът започна спокойно и предпазливо. Това изглежда заблуди гостите от Ливърпул, които още преди да усетят, че мачът вече тече, получиха гол. Груба грешка на англичаните в защита при изнасянето на топката позволи на Лудогорец да поведе с 1:0 още в третата минута. Най-напред топката получи Марселиньо, който стреля силно от границата на наказателното поле. Миньоле изби топката, но връхлитащия Дани Абало стигна първи до нея и без проблем я прати в опразнената врата, за да изведе домакините рано-рано напред в резултата.

Радостта на Лудогорец обаче трая само 5 минути. В 8-ата досегашният герой Козмин Моци сгреши много грубо на границата на малкото наказателно поле. Румънецът позволи на Рики Ламбърт да го финтира. Моци очакваше, че Владислав Стоянов ще излезе да избие топката и спря да се бори. Вратарят обаче не реагира и Ламбърт необезпокояван от никого мушна топката в мрежата на разградчани за 1:1.

След изравнителното попадение Лудогорец постепенно натика Ливърпул в собственото му наказателно поле и за около десетина минути изпълни поредица от ъглови удари. До 20-ата минута обаче те не доведоха до резултат. Единствената опасна ситуация пред Симон Миньоле до този момент беше създадена след прострелно центриране отдясно по земя на Михаил Александров, което беше засечено от Коло Туре. Отклонената топка обаче мина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Ливърпул и излезе в пореден корнер. В 24-ата минута след нов ъглов удар Кайсара скочи най-високо, засече топката, но не можа да я насочи във вратата и я изкара в аут. В ответната атака на Ливърпул Козмин Моци отново не знаеше къде се намира и сгреши грубо в наказателното поле пред Владислав Стоянов. За щастие на Лудогорец обаче, този път оставеният абсолютно непокрит Стивън Джерард не успя да стигне до топката, за да я прати в мрежата на домакините и тя излезе в корнер. В 29-ата минута Рахийм Стърлинг открадна кълбото от краката на Фабио Ешпиньо, но стреля в аут. В 33-ата минута Ешпиньо изпълни пряк свободен удар, но право в ръцете на Миньоле, който беше несигурен при овладяването на топката, но все пак не я изпусна.

Леденият душ за домакините дойде в 37-ата минута, когато цялата защита на Лудогорец се провали. Първо Рахийм Стърлинг получи отличен пас отляво и бързо нахлу по фланга, където никой не се опита дори да му попречи. След това видя спусналия се към вратата на Стоянов Джордан Хендерсън и му подаде пас по конец пред очите на цялата защита на домакините. Никой от лудогорци не успя да стигне до топката, която попадна на крака на Хендерсън и той от съвсем малък ъгъл отдясно опъна мрежата зад Владислав Стоянов за 2:1 в полза на Ливърпул. До този момент англичаните изглеждаха трагично на терена и позволяваха на Лудогорец да владее значително повече топката и да води играта в наказателното им поле. Контрата в 37-ата минута обаче се оказа много ефективна и доведе до второ попадение във вратата на домакините. До края на първото полувреме усилията на разградчани да стигнат поне до изравнително попадение не се увенчаха с успех и почивката дойде при резултат 1:2.

Лудогорец започна амбициозно второто полувреме. Футболистите започнаха да обстрелват вратата на Симон Миньоле от всяка удобна позиция. Нито един от опитите на Мисиджан, Мишо Александров и Ешпиньо до 60-ата минута обаче не бяха точни.  През втората част Козмин Моци се отличи с добри намеси за разлика от първото полувреме. Румънецът се справи отлично със Стивън Джерард в ситуация, в която капитанът на Ливърпул можеше да направи резултата 3:1. В 63-ата минута имаше нова опасност пред вратата на Владислав Стоянов. Тогава обаче съдията свили фаул срещу него и предотврати ново попадение в мрежата му. Последваха 15-ина минути, в които футболистите на Лудогорец се опитваха да атакуват и го правеха по-често, но нападението им не беше толкова опасно, колкото по-редките контри на Ливърпул.  В 80-ата минута Владислав Стоянов успя да спаси вратата си, след пробив на Рахийм Стърлинг и силен шут. "Златните" последни минути този сезон за Лудогорец му донесоха късмет и срещу Ливърпул в София. В 88-ата минута след корнер Светослав Дяков насочи отлично топката към Георги Терзиев, който с глава я прати в мрежата на Симон Миньоле за втори път и за 2:2.

ПРЕДИ МАЧА:

Мачът на Лудогорец с Ливърпул е от предпоследния кръг в груповата фаза на Шампионската лига. След сблъсъка на "Васил Левски" от група "В" на "зелените" им предстои и гостуване на Реал (Мадрид). Българският шампион все още има шансове да продължи участието си на международната сцена и напролет. За да се случи това, разградчани трябва да победят Ливърпул. Само при такъв развой те ще имат шанс за поне трето място в групата. А ситуацията е повече от благоприятна за Лудогорец. Те хващат своя съперник във възможно най-слабата му форма. "Червените" от "Анфийлд" са в кошмарно състояние, класирането им във Висшата лига на Англия е позорно, играта им представлява жалка картинка, критиките към играчите и треньора станаха ежедневие. Клубът е раздиран от вътрешни конфликти и напрежение. Разградчани имат златен шанс да се възползват от всички проблеми в лагера на славния английски тим и да стигнат до победата. Състоянието на Ливърпул в момента е несравнимо с онова при предишните му визити в София. "Мърсисайдци" са гостували на два пъти на ЦСКА в ролята си на действащи европейски клубни шампиони, докато сега са просто една карикатура.

СТАТИСТИКА:

Мач от петия кръг в група "В" на Шампионската лига

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИВЪРПУЛ 2:2

1:0 Дани Абало 3

1:1 Рики Ламбърт 8

1:2 Джордан Хендерсън 37

2:2 Георги Терзиев

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 80. Жуниор Кайсара, 55. Георги Терзиев, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев, 8. Фабио Ешпиньо (81-Юнес Хамза), 18. Светослав Дяков, 84. Марселиньо, 7. Михаил Александров (72-Вандерсон), 93. Върджил Мисиджан, 17. Даниел Абало (69-Жуниор Кишада)

Резерви: 26. Милан Борян, 5. Александър Барт, 15. Александър Александров, 12. Абел Анисе, 88. Вандерсон, 11. Жуниор Кишада, 99. Юнес Хамза

Треньор: Георги Дерменджиев

ЛИВЪРПУЛ: 22. Симон Миньоле, 2. Глен Джонсън, 4. Коло Туре, 19. Хави Манкиьо, 37. Мартин Шкъртел, 8. Стивън Джерард, 14. Джордан Хендерсън, 21. Лукас Лейва, 24. Джо Алън, 31. Рахийм Стърлинг (82-Алберто Морено), 9. Рики Ламбърт

Резерви: 1. Брад Джоунс, 6. Деян Ловрен, 18. Алберто Морено, 10. Филипе Коутиньо, 20. Адам Лалана, 23. Емре Джан, 29. Фабио Борини

Мениджър: Брендън Роджърс

Жълти картони:

Червени картони:

Съдии: Антонио Матеу Лахос; Пау Себриан Девис, Роберто Диас Перес дел Паломар (Испания)

Стадион: "Васил Левски", София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички