Как командата "Да влезе следващият" в Лудогорец може да е пагубна


Как командата "Да влезе следващият" в Лудогорец може да е пагубна
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

31421 0

Неделният ден бе изключително турбулентен за българския футбол. Два от фаворитите за титлата - ЦСКА и Лудогорец, изненадаващо изпуснаха точки. "Червените" завършиха 1:1 в Русе срещу Дунав, докато шампионите не успяха да победят Славия у дома.

Двубоят в Разград ще се запомни най-вече със скандалното съдийство на Стефан Апостолов и неговите помощници, които допуснаха фрапантни грешки. И точно това щеше да е главната тема днес, ако веднага след мача Лудогорец не бе уволнил своя треньор - Стойчо Стоев. Точно 172 дни след назначението му специалистът за втори път в своята кариера се сбогува с "Лудогорец Арена".

Изключително ключов обаче може да се окаже моментът, в който бе уволнен. Броени дни преди най-важния мач за шампионите - реваншът срещу Марибор за влизане в групите на Лига Европа. През този сезон "орлите" изпуснаха първата поставена цел, която бе преследване на групите на Шампионска лига. Разградчани отпаднаха още в първи кръг на турнира от отбора на Ференцварош и бе видно, че имат все още много проблеми, които не са разрешили.

През изминалия сезон Лудогорец стана "на косъм" шампион, както и самият Ангел Петричев се изказа. Хегемонът в българския футбол от последните години показа, че рязко скъсява дистанцията със своите преследвачи и причината е по-слабото представяне на разградчани, а не вдигането на нивото на конкуренцията. Друг голям проблем за Стоев бе, че не успя да вземе нито един от важните мачове от началото на сезона. Освен срещите с унгарците, в Раград "зелените" не победиха и ЦСКА. В последните си пет мача начело на Лудогорец Стойчо Стоев записа две победи - ТНС и Черно море, както и три нулеви равенства - ЦСКА, Марибор и Славия. Въпреки че словенците не разполагат с по-добър състав, нито показаха по-добра игра, успяха да завършат 0:0 в Разград. Изглежда, че това също е повлияло на шефовете на клуба, тъй като бе направена отново многомилионна селекция, но Стоев не успя да извлече максимума от играчите.

Още една черна точка за наставника бе дисциплината в отбора. Видно, дори и за зрителите е, че не успя да спечели достатъчно уважението на съблекалнята. В реванша с Ференцварош ясно се видя, че Стоев няма последната дума. Първо Якуб Швиерчок се нагърби със задачата да изпълни дузпа, която пропусна, а и трябваше да бъде изпълнена от Козмин Моци. След това Марселиньо подходи изключително иронично, дори нагло, при смяната си. Бразилецът напусна терена усмихнат, въпреки че неговият тим губеше, явно, за да покаже, че не е доволен от смяната. След това бе изваден от групата за няколко мача, но, въпреки заканата на Стоев, че той няма да играе повече за Лудогорец, докато е още треньор, не се получи точно така.

Интересното следва от тук насетне, а именно какви действия ще предприеме клубът и дали този ход няма да повлияе негативно преди реванша с Марибор. Факт е, че през последните две години Лудогорец навлезе в спиралата на българския футбол, като честата смяна на треньорите е само едно от доказателствата. "Орлите" не могат да намерят специалист в последните две години, който да поеме изцяло отбора, да развие потенциала и да спечели уважението на играчите. Последният такъв бе Георги Дерменджиев, който записа и най-големите успехи с тима. Сега, на първо място обаче е реваншът с Марибор, тъй като той ще се окаже решаващ както за бъдещето на настоящата селекция, така много вероятно и за избора на нов наставник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички