Лудогорец не успя да пребори 10 от Славия, скандално съдийство беляза двубоя


Лудогорец не успя да пребори 10 от Славия, скандално съдийство беляза двубоя
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8014 0

Шампионът Лудогорец завърши 0:0 със Славия на стадиона в Разград в среща от седмия кръг на efbet Лига.. Двата тима не успяха да си отбележат гол, като "белите" може да по-доволни, тъй като цяло второ полувреме играха с човек по-малко. Срешата ще се запомни и с грешките на реферите, които допуснаха доста грешки.

В края на първото Антонис Стериакис не изгонен скандално след директен червен картон заради игра с ръка извън наказателното поле. Такава обаче нямаше. През втората част гол на Вандерсон бе отменен заради засада неправилно. По този начин разградчани вече изостават с точка зад лидера Левски.

Първата по-опасна атака бе за Славия, но тя бе спряна заради засада на Георги Йомов. В 8' Джоди Лукоки направи по десния фланг, но центрирането му в наказателното поле беше избито в корнер. Първата реална голова възможност дойде в 21' и бе в полза на домакините. Дан Битон изведе Джоди Лукоки, който върна към Якуб Швиерчок, който беше сам срещу вратата, но полякът не удари добре топката и я прати в аут от около 3 метра.

В 24' и "белите" стигнаха до първата си опасност. Чунчуков стреля с глава, но топката излезе в аут. Три минути след това Милен Гамаков изпълни много добър пряк свободен удар. Ренан докосна топката и тя се удари в напречната греда. При добавката на празна врата Йомов от два метра прати топката над вратата. За негова радост бе вдигната засада, иначе можеше да кандидатсва за един от най-големите пропуски.

В 35' Стериакис излезе неразчетено и Лукоки пробва да го прехвърли, но в последния момент Давид Муньос изби от голлинията. Минута преди края се стигна до поредна възможност за Лудогорец. Джоди Лукоки бе изведен зад защитата и той стреля от 20-ина метра и прати топката в крака на Стериакис. В 45' дойде и най-скандалната ситуация до момента. Антонис Стериакис получи директен червен картон. Реферът Стефан Апостолов го изгони за игра с ръка извън наказателното поле. Вратарят обаче не ползва ръката си във въпросната ситуация, когато спря Джоди Лукоки.

През втората част разградчани опитаха да установят натиск, но им липсваше завършващият удар. През първите 15 минути нямаше нито едно опасно положение пред Георги Петков. В 73'  Клаудиу Кешеру изведе Вандерсон на хубава позиция, той преодоля защитник и стреля мощно, но Георги Петков показа класа и изби.

В 79' гол на домакините бе отменен неправилно заради засада. андерсон вкара след центриране на Дан Битон, но реферът отмени попадението. Бразилецът обаче не разбра, че голът не е зачетен и отиде дори да целуне приятелката си, и дълго се порадва, докато разбере, че гол няма.

5 минути преди края Димитър Велковски стреля от границата на наказателното поле, но топката мина много близо до вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Ренан дос Сантос, Антон Недялков, Георги Терзиев, Дан Битон, Якуб Швиерчок, Мавис Чибота, Светослав Дяков, Драгош Григоре, Джордан Икоко, Яцек Горалски, Джоди Лукоки

Славия: Антонис Стериакис, Петър Патев, Давид Бойо, Милен Гамаков, Димитър Велковски, Венцислав Бенгюзов, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Галин Иванов, Емил Стоев, Цветелин Чунчуков

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Треньорът Стойчо Стоев няма проблеми със състава, но се очаква отново да направи някои ротации с оглед предстоящото гостуване в Словения. Очаква се в защита да се завърнат Георги Терзиев и Жордан Икоко. Като титуляри най-вероятно ще стартира Дяков и Чибота, които бяха на скамейката срещу Марибор, а на върха на атаката да застане Шверчок.

В Славия пристигат в Разград с кадрови проблеми заради многото контузени - 7. Треньорът Златомир Загорчич ще заложи на ветерана Георги Петков на вратата. На върха на атаката ще действа Чунчуков, а в предни позиции ще бъдат още Галин Иванов и Йомов. Белите ще се опитат да бъдат стегнати в защита и да изненадат домакините с контраатаки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички