Груба грешка в защита провали ЦСКА в Русе, Дунав измъкна точка


Груба грешка в защита провали ЦСКА в Русе, Дунав измъкна точка
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

8590 0

Отборът на ЦСКА не успя да победи Дунав в Русе в среща от седмия кръг на efbet Лига. Двата тима завършиха 1:1 и въпреки натиска "червените" не успяха да вземат трите точки. Стефан Христов откри за домакините в 40', а Евандро изравни в 68'.

Гостите от самото начало на двубоя бяха по-активни, докато русенци се видя, че ще разчитат на дефанзивна игра. В 3' Жеферсон получи болки и се наложи намесата на медицинския екип, но бранителят продължи срещата. В 11' Али Соу опита удар отдалеч, но топката мина покрай вратата. Домакините са се прибрали плътно и поради тази причина ЦСКА опитваше повече далечни изстрели. В 18' Али Соу бе изведен отлично от Евандро в наказателното поле, но ударът му е спасен от вратаря на Дунав Макенджиев.

Единственият активен отбор в атака продължи да е ЦСКА, но така не отбелязваше попадение. В 31' Али Соу овладя на гърди, след което отправи опасен удар, но отново Макенджиев спаси. В 36' Дунав повежда чрез Стефан Христов, който се възползва от грешка на Тиаго Родригес и с премерен удар покрай вратаря откри резултата.

В 36' удар на Жеферсон бе неточен и прелетя покрай вратата. Много изненадващо Дунав поведе чрез Стефан Христов, който се възползва от грешка на Тиаго Родригес и с премерен удар покрай вратаря откри резултата в 40'.

И втората част започна по-добре за гостите. В 52' Петър Занев опита да изненада вратаря директно от корнер, но Макенджиев се справи. Три минути след това грешка на Макенджиев можеше да доведе до изравнително попадение. Росен Колев обаче успя да изчисти от голлинията след удар на Евандро.

В 61' Евандро намери Али Соу с хубаво подаване, но нападателят стреля право в ръцете на вратаря. 7 минути след това "червените" успяха да изравнят. Евандро получи топката от Малинов в наказателното поле и от движение я прати неспасяемо във вратата на Дунав. Бразилецът бе оставен напълно сам в наказателното поле. В 79' отново Евандро стреля опасно, но над вратата. В 85' Брадли Мазику записа официален дебют за ЦСКА, след като замени Тони Уот.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Дунав: 21. Благой Макенджиев, 18. Александър Исаевски, 5. Любен Николов, 22. Михаил Милчев, 29. Росен Колев, 2. Самуел Инкоом, 10. Иван Селеменев, 6. Самир Аясс, 8. Свилен Щерев, 99. Стефан Христов, 9. Ахмед Ахмедов

ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас, 19. Иван Турицов, 11. Петър Занев (К), 25. Раул Албентоса, 3. Жеферсон Телес, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 16. Жанио Бикел, 10. Евандро, 9. Тони Уот, 22. Али Соу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Червените" нямат право на грешка, за да не изостанат от лидерите във временното класиране, а и в края на идната седмица им предстои двубой с Левски. От своя страна Дунав в досегашните си мачове записа загуби от водещите отбори като Левски, Ботев Пд, Берое и Локомотив Пд и записа два успеха съответно над Царско село и Витоша Бистрица.

ЦСКА отново ще бъде без Николай Бодуров и Рубен Пинто, които продължават да не попадат в групата. В Дунав има проблеми с контузени играчи от защитната формация. Това са десния бек Мартин Костадинов и централния защитник Росен Колев. Двамата попаднаха в групата поради липса на достатъчно футболисти, но ще влязат в игра само в краен случай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички