Журналист е сезирал БФС заради "срамната постъпка" на Кирил Десподов спрямо Бусато


Журналист е сезирал БФС заради "срамната постъпка" на Кирил Десподов спрямо Бусато
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5743 0

Журналистът Тодор Кирков е сезирал БФС заради поведението на Кирил Десподов по време на двубоя с ЦСКА в Разград. Българският национал се разписа от дузпа за крайното 3:0, а след попадението направи жестове зад гърба на бразилеца.

"Какво да му кажа на Бусато? Момчето се опита да ме разконцентрира, каза ми, че ме чака и че знае къде ще я бия. Опита се да ме разконцтенрира, но това са моменти, в които Господ си го връща", заяви футболистът след двубоя. Десподов не получи санкция за реакцията си, а Кирков определя поведението му като "недопустима провокация", а писмото му БФС е публикувано от колегите в "webcafe".

"По време на двубоя на Лудогорец и ЦСКА (13.08), Десподов отправи неприемливи жестове към вратаря на гостите. Изразът на емоции от страна на играча след изпълнение на наказателен удар изискваха наказание от съдията, но такова не последва.

Надявам се, че БФС ще разгледа случая и ще приложи наказание в съответствие с правилниците на БФС, УЕФА и ФИФА, за уронване достойнството на съперник и футболна нетолерантност", гласи част от писмото.

"Осъждайки остро жестовете, уронващи спортсменството и достойнството на съперник, с подобни реакции, Вие за пореден път поставихте под съмнение моралните си качества като клубен капитан. Срамната постъпка хвърля сянка и като призван да представлявате националния отбор по футбол на България", допълва той, като моли за личен пример "като се извините публично за инцидента пред най-голямата по значимост и успехи футболна клубна общност в България". А иначе ЦСКА не е имал по-слаб старт от 10 години насам, когато начело на тима бе Стойчо Младенов.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички