Изпаднали от елита германци спряха победния ход на Лудогорец в летните проверки


Изпаднали от елита германци спряха победния ход на Лудогорец в летните проверки
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

3524 0

Лудогорец не успя да продължи победната си серия в летните контроли срещу Гройтер Фюрт. Българският шампион завърши наравно 1:1 с германците в своята трета проверка преди сезон 2022/23.

Разградчани започнаха силно срещата, отбелязвайки гол "от съблекалнята". Бърнард Текпетей беше точен още в първата минута. В 58-ата обаче Гидеон Юнг успя да изравни от статично положение. Гол на Пиерос Сотириу в 108' пък беше отменен заради нарушение на нападателя.

Двубоят бе белязан от това, че главният съдия пострада при сблъсък със защитник на германците и се наложи да бъде заменен. Двете полувремена на днешната контрола пък бяха по 60 минути.

В първата си лятна проверка Лудогорец разби Струмска слава, а във втората надви БВ Линц с 1:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец откри резултата много рано - още в първата минута. Рик Джонатан проби през центъра и изведе зад отбраната Текпетей. Крилото овладя и с изстрел по диагонал отдясно изведе Лудогорец в резултата във втората проверка за тима в Австрия. Българският шампион продължи да е активен и опасен и в 7-ата минута единственият българин в състава - Доминик Янков имаше възможност да удвои преднината на "орлите".

Младокът стреля опасно в долния десен ъгъл на германците, но стражът Шафран успя да се намеси решително. В 23' Рагнар Аке успя да прати топката зад голлинията на Лудогорец, но голът не бе зачетен заради засада. 

В 23' Аке успя да прати топката зад голлинията на Лудогорец, но голът не бе зачетен заради засада. 

В 25-ата минута на двубоя българският тим изпусна още една възможност да дръпне с 2 гола на съперника. Тогава бързият Рик Джонатан надбяга защитник на Гройтер Фюрт и стреля, останал очи в очи с Шафран. Ударът му обаче премина на сантиметри от лявата греда на германците. В 43' Джетро Вилемс получи добра възможност да обстреля вратата на разградчани и отправи опасен удар, с който целеше да изненада Серджио Падт, но стражът на "орлите" отрази. 

Лудогорец се пропука след почти час игра - в 58' Гройтер Фюрт изпълни корнер, а неразбирателство в отбраната на българите плюс рикошет позволиха на Гидеон Юнг да изравни резултата в Австрия. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Анте Шимунджа смени целия си състав. През втората част Лудогорец изглеждаше така: Недялков, Терзиев, Пинас, Карничник, Шоу, Йорданов, Делев, Марин, Каули и Тиаго. Интензитетът на играта през втората част беше по-бавен и за почти цяло нормално полувреме (днес тимовете играят две части по 60 минути) двата тима не успяха да създадат опасност пред противниковата врата. 

Около 100' главният рефер пострада, след като се сблъска с футболист на германския тим. Наложи се той да бъде заменен и изобщо да прекрати участието си в мача. 

В 102' Серджио Падт се наложи да се намесва след по-опасен изстрел на съперников играч към вратата му. В 108-ата минута Пиерос Сотириу успя да мушне топката във вратата на германците за втори път в мача, но голът не бе зачетен заради нарушение на футболиста срещу защитник на съперника.

Стартов състав на ЛудогорецПадт, Пластун, Вердон, Сисиньо, Гропер, Сантана, Гонсалвеш, Янков, Рик Джонатан, Текпетей, Тисера

ПРЕДИ МАЧА

На 13 юни "орлите" разгромиха Струмска слава с 5:1, а головете бяха дело на петима различни футболисти - Петър Георгиев, Алекс Сантана, Матиас Тисера, Бернард Текпетей и Тиаго. 

Шест дена по-късно играчите на Анте Шимунджа се изправиха срещу австрийския БВ Линц и отново победиха, макар и не изразително - 1:0 (Бернард Текпетей 21').

Гройтер Фюрт бе част от немската Бундеслига през сезон 2021/22, но не успя да се спаси от изпадане и през новата кампания ще играе във втора дивизия. Преди броени дни този отбор победи ЦСКА в приятелски мач с 4:1!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички