Изпаднал от Бундеслигата разгроми ЦСКА в Австрия


Изпаднал от Бундеслигата разгроми ЦСКА в Австрия
Снимка: GettyImages

7498 0

ЦСКА допусна загуба от отпадналия от елита на Германия Гройтер Фюрт с 1:4 в първа контрола от лятната си подготовка в Австрия. "Червените" допуснаха твърде много грешки в дефанзивен план, които бяха наказани от немския тим.

Двубоят се оказа неофициален дебют за старши треньора Саша Илич, както и за новите попълнения на "червените" Лазар Туфегджич и Станислав Шопов. Мачът започна с близо 15-минутно закъснение, след като футболистите от Германия пътували днес за мача и били забавени на границата.

Гройтер Фюрт обаче не се забави с головете, като още в средата на първата част резултатът бе открит след попадение на Тобиас Рашъл. Попадението дойде след грешка на Тибо Вион. Четири минути по-късно Галин Минков се подхлъзна и подари топката на противника, за да се стигне до втори гол, вкаран от Диксън Абиама.

За втората част Саша Илич излезе с почти изцяло нов състав, но само две минути след подновяването на играта се стигна до още един гол във вратата на ЦСКА. Този път Жеферсон бе надбяган по фланга и Рагнар Ахе се разписа.

Все пак в 74-ата минута ЦСКА вкара почетно попадение след добро включване на Федерико Варела и гол на Калоян Кръстев. В края на мача Гройтер Фюрт стигна до четвърти гол след лошо заставане на Асен Дончев, а Рагнар Ахе вкара второто си попадение в срещата.

Следващата контрола за ЦСКА е след три дни - на 21 юни, срещу австрийския Кематен. На 24 юни "червените" се изправят и срещу РБ Залцбург.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЦСКА - ГРОЙТЕР ФЮРТ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация в мача бе пред вратата на Гройтер Фюрт. Марк-Емилио Папазов стреля технично към левия ъгъл, но стражът на немския тим се намеси. Малко по-късно и Густаво Бусато трябваше да се намесва след стрелба на Литбарски.

В 25-ата минута Гройтер Фюрт излезе напред в резултата след грешка в отбраната на ЦСКА. Тобиас Рашъл се възползва от неразбирателство в дефанзивен план за "червените", като нахлу в наказателното поле, успя да преодолее и Густаво Бусато, а след това прати топката в опразнената врата - 0:1!

Четири минути по-късно Гройтер Фюрт удвои преднината си. Галин Минков от състава на ЦСКА се подхлъзна в най-неподходящия момент, за да подари топката в краката на Джетро Вилемс. Той на свой ред напредна към наказателното поле на "червените" и подаде към Диксън Абиама, който с мощен удар от границата на пеналтерията се разписа - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За второто полувреме Саша Илич смени почти целия си титулярен състав, като остави на терена само Асен Дончев и Марк-Емилио Папазов. Две минути след подновяването на играта Гройтер Фюрт стигна и до трети гол. Първо Калоян Кръстев създаде голова ситуация пред противниковата врата, но последва мълниеносна контраатака, след която се стигна до гол във вратата на ЦСКА. Появилият се като резерва за второто полувреме Рагнар Ахе надбяга Жеферсон отляво, а след това преодоля и Димитър Евтимов - 0:3!

В средата на полувремето останаха съмнения за дузпа в полза на ЦСКА за игра с ръка, но съдията не отсъди нищо. В 74-ата минута ЦСКА върна едно попадение. Федерико Варела успя да се освободи по левия фланг и да овладее топката до аутлинията. Последва подаване към Калоян Кръстев, който засече топката на няколко метра от вратата и нямаше как да пропусне - 1:3!

В 80-ата минута Гройтер Фюрт стигна до четвърто попадение. Асен Дончев застана лошо и позволи на противников играч да го загърби и да излезе сам срещу вратаря. Последва удар, спасен от Димитър Евтимов, но при добавката Рагнар Ахе успя да вкара втория си гол в срещата - 1:4!

Съставите:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато (к), 16. Асен Дончев, 22. Енес Махмутович, 6. Християн Петров, 13. Галин Минков, 11. Лазар Туфегджич, 15. Тибо Вион, 27. Маурисио Гарсес, 28. Браян Морено, 24. Марк-Емилио Папазов, 20. Йоан Бауренски.

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 29. Росен Маринов, 17. Александър Бучков, 3. Жеферсон Телес, 5. Федерико Варела, 7. Йоан Баи, 8. Станислав Шопов, 14. Калоян Кръстев, 21. Амос Юга.

Гройтер Фюрт: 25. Шафран, 2. Аста, 11. Абиама, 15. Вилемс, 17. Литбарски, 20. Рашъл, 21. Тилман, 22. Гризбек, 23. Юнг, 31. Ангълбергер, 34. Ел Фатахи

В двубоя участие няма да вземат националните състезатели Иван Турицов, Георги Йомов, Жорди Кайседо и Яник Вилдсхут. От групата за контролата отпаднаха възстановяващите се от контузии Юрген Матей, Мено Кох и Радослав Живков, както и младокът Мартин Смоленски, получил леки болки в адукторите. Почивка ще получи юношата Алекс Божев.

Преди мача:

През изминалата кампания Гройтер Фюрт бе част от Първа Бундеслига, но след като завърши на последната 18-а позиция изпадна от немския елит. За германците това също ще е първа проверка за сезона, а в сряда те ще срещнат и друг роден тим – Лудогорец.

В същото време стана ясен съперникът на ЦСКА за контролата във вторник. Това ще е четвъртодивизионният австрийски Кематен. Срещата започва в 19:30 ч. и се очаква в нея по-сериозен шанс за изява да получат младите футболисти на столичани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички