Ивайло Петев първоначално дори не е имал като цел да влезе с Лудогорец в елита


Ивайло Петев първоначално дори не е имал като цел да влезе с Лудогорец в елита
Снимка: Getty Images/Guliver

2169 0

Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев разкри интересни подробности относно престоя си в разградския клуб и влизането му в елита на България. Той посочи, че първоначално не е имал за цел от ръководството изкачване в Първа лига, но амбициите се променили по време на сезона, докато са във Втора лига.

"Хубава история за българския футбол е Лудогорец. Но малко хора знаят, че когато поех клуба, целта не беше да вляза в по-висока дивизия. Но някъде преди края на първата част на сезона, когато се отвори възможността, президентът на клуба ме покани на среща. Той ми каза, че трябва да направим всичко, за да се класираме за елита", сподели Петев пред sportsport.ba.

"През зимния трансферен прозорец доведохме осем нови играчи, не беше лесно да уредим всичко, но в крайна сметка успяхме. След това през първия сезон успяха да направим требъл - шампионата, Купата и Суперкупата. Не мисля, че досега някой е успял подобно нещп. Имам приятни спомени от Лудогорец, но мога да ви кажа, че имаше силна енергия. Президентът е млад, както и аз. Работихме наистина добре заедно и резултатите са доказателство за това". Освен това посочи и любопитен детайл, че сам е платил неустойката си на раздяла с БФС - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички