Голяма крачка на Лудогорец към Лига Европа, завъртя нулево реми с Базел


Голяма крачка на Лудогорец към Лига Европа, завъртя нулево реми с Базел
Снимка: БГНЕС

3665 0

Лудогорец и Базел завършиха 0:0 в така решаващия мач от група А в Шампионска лига.

По първоначални сметки това нулево равенство е по-ценно за българския тим, тъй като дори и при равен брой точки Лудогорец ще завърши на така желаното 3-то място.

Срещата не може да се отличи с много опасни положения и динамичен темп. Битката бе по-скоро в средата на терена. Владо Стоянов се отличи на няколко пъти като спаси отбора си от попадения. Най-чистото голово положение бе именно за Базел в 76' след грешка в защитата на "орлите". Стоянов показа, че е на ниво и с една ръка изби.

Първо полувреме

В началните минути на срещата темпото на игра не бе никак високо. В 3' Лудогорец получи право да изпълни първия корнер в срещата, но той не доведе до нищо опасно. В 6' Сисиньо извърши нарушение срещу Думбиа, но и гостите не създадоха опасно положение от свободния удар. 

Играта в първите 15-ина минути е повече в средата на терена без реални голови възможности. Първата опасност бе пред вратата на Владислав Стоянов в 17', но стражът прояви рефлекс и изби топката след силния удар на Лука Дзуфи. 

В 34' българският шампион изпусна първата по-опасна възможност. След центриране на Натаниел от фаул, последва разбъркване в наказателното поле на Базел, топката попадна в Паломино, който стреля, но след рикошет топката излиза в корнер. Малко преди това Владо Стоянов отново се отчете с добро спасяване, Делгадо от много малък ъгъл стреля директно фалцово под гредата, но бълграският вратар се справи.

Последните минути на полувремето бяха малко по-динамични. Първо Базел отново изпусна, след като удар от въздуха на Дзуфи бе отразен от Владо Стоянов. В 45' Кешеру се пребори добре и спечели топката, центрира по земя, Моци остави за Кафу, но топката рикощира в играч на Базел.

Второ полувреме

В началните минути на втората част разградчани организираха бърза контраатака чрез Мисиджан и Вандерсон, но при центриране на топката Сухи бе пръв и изчисти топката. Ланг отправи два силни удара към вратата на Стоянов, но не бяха чак толкова точни.

В 56' Вандерсон даде страхотен пас към Кафу, но на него малко не му достигна да отправи удар в посока вратата на Базел. 

В 60' Джака игра с ръка, а Лудогорец получи право да изпълнява свободен удар, който обаче бе доста разочароващ. Топката бе подадена на Кешеру, но ударът му прекалено неточен. И през второто полувреме липсваха динамичните атаки и положения пред двете врати. 

След грешка в защитата на Лудогорец се отвори най-чистото положение в срещата. Елиунуси изскочи през средата на наказателното пое и стреля от упор, но Стоянов с една ръка, падайки спаси отбора си от сигурно попадение.

Играчите на Базел се активизираха в последните минути и все по-смело поглеждаха към вратата на Лудогорец. В добавеното време Сисиньо извърши нарупение на метри от наказателното поле, но гостите не се възползваха.

Стартови състави: 

Притеснителни новини за Лудогорец се появиха часове преди двубоя. Един от основните играчи Марселиньо най-вероятно ще пропусне срещата заради контузия, която получи по време на вчерашната тренировка. Йордан Минев също изненадващо не е сред титулярите.

ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 4.Сисиньо, 5.Хосе Луис Паломино, 27.Козмин Моци, 6.Натанаел, 12.Абел Анисе, 18.Светослав Дяков, 88.Вандерсон, 93.Върджил Мисиджан, 22.Джонатан Кафу, 28.Клаудиу Кешеру

БАЗЕЛ: 1.Томаш Вацлик, 5.Михаел Ланг, 3.Адама Траоре, 17.Марек Сухи, 23.Едер Алварес Баланта, 34.Таулант Джака, 7.Лука Зуфи, 10.Матиас Делгадо, 8.Биркир Бярнасон, 24.Мохамед Елионуси, 88.Сейду Думбия

Преди мача  

При победа днес Лудогорец ще си гарантира на 100 процента участие в Европа и през пролетта. Тимът на Георги Дерменджиев може да стане първият български отбор, излязъл от групите на ШЛ, макар и Лига Европа.

Нулевото равенство също влиза в сметките на „орлите”, докато голово реми ще даде предимство на Базел и тогава Лудогорец ще се надява на въртележка в последния кръг на груповата фаза.

Към настоящия момент "орлите" са на 3-о място, след като в първия двубой отбелязаха гол при равенството 1:1 в Швейцария. Благодарение на това попадение, Лудогорец има леко предимство и при 0:0 ще остане на 3-о място. При това условие Базел ще трябва да вземе поне точка или три в последния си мач срещу Арсенал, и то в мач, който може да е важен за "артилеристите" за първото място в класирането.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички