От кои играчи трябва да се пази Лудогорец срещу Базел в ШЛ?


От кои играчи трябва да се пази Лудогорец срещу Базел в ШЛ?

1113 0

Базел пристигна в София за "финала" с Лудогорец в Шампионска лига с известни кадрови проблеми - без Серей Дие, Кевин Буа и Ренато Щефен. Последният именно изравни резултата на "Санкт Якоб Парк" за 1:1 в предишния двубой между двата тима в груповата фаза.

Базел няма суперзвезди, но почти всички футболисти имат стабилен опит в европейските клубни турнири и специално Шампионска лига. Без съмнение, най-опасният играч на гостите ще бъде нападателят от Кот д'Ивоар Сейду Думбия, който не се е разписвал в ШЛ, но е трети сред реализаторите в швейцарската Суперлига с 9 попадения.

Аржентинският му колега Матиас Делгадо пък е със седем и от него също може да се очакват проблеми за защитата на "орлите", както и от 33-годишния Марк Янко - 5 попадения в само 11 мача.

Базел трудно вкарва в Шампионска лига обаче и това личи дори от двете попадения досега на тима в групите - срещу Лудогорец то падна след колективна грешка в защита и увисване на Владислав Стоянов при иначе не особено опасно центриране отдясно.

Срещу ПСЖ пък Лука Цуфи вкара рядко срещан гол от около 35 метра, но тогава също стражът на французите Томаш Вацлик бе излязъл твърде напред и реагира неадекватно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички