"Домусчиеви дължат обяснение": Под заплаха ли е България за Шенген заради собствениците на Лудогорец?


"Домусчиеви дължат обяснение": Под заплаха ли е България за Шенген заради собствениците на Лудогорец?
Снимка: Хювефарма

35052 0

Преди дни се разрази скандал, след като бяха намерени 500 килограма кокаин на кораба "Верила". Той е собственост на БМФ на Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев - братята, които са собственици на Лудогорец.

Малко след случилото се криминалистът Иван Савов изрази интересно мнение. На първо място той сподели, че за такъв голям кораб да рискува само за 500 килограма е неоправдано икономически, като намекна, че вероятно може да става въпрос за осезаемо по-големи количества.

Освен това Савов каза, че няма как екипажът на кораба да не е бил наясно какво превозва, тъй като става въпрос за сериозен обем. Също така му стана странно, че корабът е хванат точно в Ирландия, защото наркотиците в Европа обикновено влизат през Нидерландия и Испания.

Потвърдено: Домусчиев е най-богатият българин - с колко пари разполага?

Савов бе категоричен, че брат Домусчиеви трябва да дадат обяснение защо в техен кораб се превозва такова сериозно количество наркотични вещества. Той заяви, че се лепва петно на цяла България, като намеси и по-сериозна политическа тема.

Кирил Домусчиев говори пред аудитория

А именно стремежът на страната ни да попадне в Шенгенското пространство. Преговори, които се водят от години и не всичко е минавало съвсем гладко. Въпросът е може ли подобно събитие да затрудни и забави този процес?

Вече дни след призивът на Иван Савов - официално публично изявление няма - нито от Кирил Домусчиев, нито от Георги Домусчиев. Обяснение, макар и различно от очакваното, дойде от техния клуб Лудогорец, който коментира темата с кораба "Верила" и намерените 500 килограма кокаин.

Иска ли Кирил Домусчиев да е президент на БФС? Венци Стефанов отговори

Още: Задържаният с 300 килограма кокаин български кораб - собственост на братя Домусчиеви?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички