По повод кораба "Верила" и намерената дрога: Лудогорец с официално съобщение


По повод кораба "Верила" и намерената дрога: Лудогорец с официално съобщение
Снимка: БГНЕС

9238 0

От българския шампион Лудогорец излязоха с официално съобщение поради новини, обявени по повод задържания кораб "Верила", на който бяха намерени наркотици. От разградчани са гневни, че са били замесени във фалшива новина.

По думите им е била разпространена информация, че един от задържаните моряци е фитнес инструктор в клуба. Посочва се, че въпросният задържан моряк Никола Пенчев нямало как да е фитнес инструктор, "още повече шампион", като това се виждало и на снимката.

Обяснено е още, че има друг Николай Пенчев, който всъщност в действителнсот е работил във фитнеса на Лудогорец и че от клуба се гордеят с неговите постижения и европейската му титла. Към момента той дори е пожарникар и жживее в Лондон.

Ето и цялото съобщение от клуба, в което заплашиха и със съд:

"Замесиха Лудогорец в поредната фалшива новина

Поредната мръсотия, написана по повод задържаната дрога на кораб Верила, този път засегна и ПФК Лудогорец. “Журналисти”, в опит търсене на поредна сензация, разпространиха информацията, че един от задържаните моряци е фитнес инструктор в ПФК Лудогорец. Дори елементарна проверка на изнесените факти или бегъл поглед върху снимката на задържания моряк Никола Пенчев показва, че няма как въпросното лице да е бил фитнес инструктор, още повече шампион. Истинският Николай Пенчев действително е работил във фитнеса на ПФК и ние си гордеем с неговите постижения и европейската му титла. В момента шампионът работи като пожарникар в Лондон и се грижи за своето семейство. ПФК Лудогорец и спортен клуб “Гладиатор” имат дългогодишно ползотворно партньорство, но договорът за съвместна дейност изтече преди повече от шест години .

Ръководствата на ПФК Лудогорец и Спортен клуб “Гладиатор” предупреждават, че информации, уронващи престижа на двата клуба няма да бъдат толерирани и подлежат на съдебно преследване.

Първи принцип в журналистиката е всички новини да се проверяват, което в случая не е направено. Тиражирана е поредната фалшива новина, която по груб начин уронва престижа на ПФК Лудогорец, Спортен клуб “Гладиатор” и един успял човек като Николай Пенчев.

Благодарим на медиите, които не се подведоха по подобен тип евтини сензации" - написаха разградчани. Не е коментирана информацията, че задържаният с 300 килограма кокаин български кораб е собственост на братя Домусчиеви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички