Потвърдено: Домусчиев е най-богатият българин - с колко пари разполага?


Потвърдено: Домусчиев е най-богатият българин - с колко пари разполага?
Снимка: forbes.com

14990 0

От специализирания икономически сайт CEOWorld направиха любопитна класация, в която оповестяват най-богатите хора в различните страни по света. В списъка попада и България, а за най-богат у нас е обявен един от собствениците на Лудогорец - Георги Домусчиев.

Георги Домусчиев е най-богатият българин

Изданието посочва, че богатството на по-малкия от братята Домусчиеви се оценява на 2,2 милиарда долара. Той попадна в подобна класация и в близкото минало, когато компания му правеше и Кирил Домусчиев.

Георги Домусчиев е един от мажоритарните собственици на компания за фармацевтични и ветеринарно-медицински продукти. Произведените ветеринарни медикаменти, витамини и антибиотици се изнасят в над 70 страни по света.

През 2021 година братя Домусчиеви попаднаха в класация на популярното списание "Форбс" за милиардери. Тогава бе изчислено, че всеки от тях има по 2,1 милиарда долара. В тогавашната информация се посочваше, че състоянието им е добито от дялове в "Адванс пропъртис", както и от приходи от минали продажби и дивиденти. Разбира се, там също се спомена за бизнеса с лекарства за животни.

Неотдавна пък от Българската народна банка съобщиха, че има двама милиардери в България, както и над 1200 милионери. Двамата милиардери милиардери бяха именно Георги и Кирил Домусчиеви.

В началото на 2022 година пък съдът реши, че Домусчиеви дължат над 25 милиона за неустойка за приватизация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички