Дерменджиев със странен отговор дали иска играчи на ЦСКА - каза и говорил ли е с Ел Маестро


Дерменджиев със странен отговор дали иска играчи на ЦСКА - каза и говорил ли е с Ел Маестро
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

3589 0

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори на летището в България при прибирането на неговия отбор след подготвителния лагер в Турция. Той отговори на някои любопитни въпроси, като направи и кратък коментар за съперника в Лигата на конференциите.

Дерменджиев отбеляза фактора, че "орлите" имат по-малко време за подготовка заради Суперкупата на България и 1/16-финала в Европа. Той се изказа ласкаво за швейцарския Сервет, но е наясно, че на хартия отборът му извади късмет при жребия.

"Мисля, че като етап на подготовка сме свършили много добра работа - около 80%. Имаме още време около първите мачове, за тях ще бъдем на 100% готови. Не мисля, че е привилегия, че почваме по-рано, защото времето за подготовка е по-малко и трябва да работим по друг начин, за да сме готови.

Още: "Помагал съм на всеки един клуб в България - само на ЦСКА и Лудогорец - не"

Няма нещо конкретно, което да ме тревожи. Имаме много мачове в кратък период от време. Трябват ни играчи, докато затвори трансферният прозорец, мисля, че ще има нови хора при нас. Ще е трудно веднага да се включват, ще им е необходима адаптация, но ситуацията е такава.Знаете, че аз харесвам комбинативния футбол, искам по-креативни играчи.

Дерменджиев призна: Лудогорец е изкарал късмет с жребия в Европа

Георги Дерменджиев на пресконференция

Акцентът е равномерен (бел. ред. между различните турнири), следим и двата отбора, които са ни първи съперници. Имаме много добра информация. Много сериозен съперник е Сервет, изключително компактен отбор. Ние мислим, че е лек на базата на другите противници, но те ще изиграят пет мача до нашия, досега са само с победи" - започна Дерменджиев.

Впоследствие бе запитан и за повече конкретика относно трансферите. Единият въпрос бе дали му се е искало някой от футболистите на Ботев Пловдив или ЦСКА, с които пътуваха в един самолет, да е част от разградчани. Той обаче не отговори особено конкретно. След това отговори и дали е разменил думи със старши треньора на "армейците" Нестор Ел Маестро.

"Беше добре, че пътувахме три български отбора, защото в крайна сметка футболът е спорт. Нека да приключи това, което сме се насочили като играчи, не мога повече нищо да коментирам.

Още: Ексклузивно в SportLive! Шампион с Левски изненада - кой е фаворитът му за титлата?

Имам респект към всички треньори в българското първенство, отнасям се с много голямо уважение, защото сме колеги. Не съм разговарял нищо с Ел Маестро, но това няма значение от моето поведение към него" - завърши Дерменджиев.

Все пак - часове след последната контрола, Георги Дерменджиев даде по-висока оценка за Лудогорец и готовността на тима, отколкото тогава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички