"Помагал съм на всеки един клуб в България - само на ЦСКА и Лудогорец - не"


"Помагал съм на всеки един клуб в България - само на ЦСКА и Лудогорец - не"
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg

5061 0

Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски даде обширно интервю, в което говори за различни теми. Както е известно, той е един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз (БФС), като сподели, че има ясна идея за развитието му.

Крушарски призна, че не чака да бъде избран, за да работи. Той заяви, че е помагал на всеки един клуб в България и че изключение са само ЦСКА и Лудогорец. Крушарски посочи откъде могат да се намерят пари за детско-юношеските школи.

Крушарски има план за БФС - готов да е го предостави и на други

Още: Ексклузивно в SportLive! Шампион с Левски изненада - кой е фаворитът му за титлата?

"Мисля, че шансовете ми за президент на БФС ще скочат. Аз не чакам да ме изберат, за да почна да работя. Помагал съм на всеки един клуб, който ми се е обадил По един или друг начин съм помагал на всички с изключение на ЦСКА и Лудогорец. Инициирахме едно писмо до държавата, в което предлагаме тя да се намеси и да обърне внимание на българския футбол. Не говорим само за представянето на националния отбор, но и за факта, че нямаме материал. Нашата идея е държавата да отдели част от средствата, които взима от бетинг компаниите, и да ги разпредели в българския футбол.

Христо Крушарски на мач на Локомотив Пловдив

С тези пари могат да се издържат всички школи, да се подпомогнат аматьорските клубове и така общините да допринасят за развитието на футбола. Вече сме запознали с тази наша идея отборите от Първа и Втора лига и ще се боря да доведе тази идея до край. Надявам се, че до 20 февруари писмото ще може да бъде внесено в държавните институции с необходимия брой подписи" - започна той пред БНТ.

Освен това призна, че ако бъде избран за президент на родната централа, той няма да поставя Локомотив Пловдив над останалите. Крушарски изрази готовност да помогне и да предостави програмата си дори, който и друг кандидат да спечели изборите.

Още: Той "коли", той "беси": Крушарски заплаши четирима от Локомотив Пловдив и разкри за скандал

"И преди съм го казвал в това студио, че ако ме изберат за президент на БФС Локомотив става един от всички. Моите близки, които работят при мен, могат да потвърдят, че към тях няма специално отношение, а са най-тероризирани.

Считам всеки един от останалите кандидати за сериозен опонент. Който и да спечели, аз съм готов да му дам моята програма. Ако той прецени, че тя го устройва, нека си направи извадки и да довърши започнатото от мен. Аз съм колективен играч и никога няма да тръгна против, нямам обаче място в Изпълкома. Готов съм да работя всеотдайно и ако останалите слушат, може и да намерим допирни точки" - призна още той. Неотдавна пък Крушарски се изказа критично покрай Конгреса за БФС и призова иронично да бъде на 1-ви юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички