Ексклузивно в SportLive! Шампион с Левски изненада - кой е фаворитът му за титлата?


Ексклузивно в SportLive! Шампион с Левски изненада - кой е фаворитът му за титлата?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg, Ivaylo Borisov / LAP.bg

4136 0

Борбата за титлата в Първа лига изглежда особено любопитна през този сезон - поне до зимната пауза. Лидер не е нито Лудогорец, нито основният му конкурент от последните години - ЦСКА. Това не е и 26-кратният шампион на България Левски.

Черно море е първи във временното подреждане, а въпреки че от битката постепенно сякаш отстъпи Локомотив Пловдив, то тя обещава да бъде между повече от "два коня". Шесткратният шампион на България Емил Спасов даде интервю за SportLive.bg, в което коментира изгледите в родното първенство.

И след като Левски не попада в сметките, той посочи като свой фаворит Черно море. Спасов отличи това, с което се отличават "моряците" спрямо ЦСКА и Лудогорец, като на няколко пъти подчерта и добрата работа на старши треньора Илиан Илиев, който е и национален селекционер.

Още: Емил Спасов пред SL: Резултатите на Левски в контролите са проблем за тези, които не разбират от футбол

Емил Спасов иска Черно море да стане шампион на България

"На мен лично ми се иска да е Черно море заради Илиан Илиев, защото за мен той е един от най-добрите треньори в България. Както се казва, той почти от нищо прави нещо. Знаете, че там големи трансфери не се правят, парите се дават в умерено количество, работи се сериозно, отборът съумява да запази своето ядро, много рядко се разделят с основните си футболисти. Виждате, че при тях отборът дълго време играе в този състав, има футболисти, които играят пета, шеста, седма година заедно, което е много важно за един футболен колектив. Това е една от предпоставките отборът им да играе толкова добре.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев си върши работата

Много е важно и това, че отборът дълго време се води от един треньор. Хвала на техните ръководители, които са му дали картбланш да работи. Защото спокойствието за един треньор е от изключително важно значение, за да може той да наложи идеите си, да може да накара футболистите си да играят стила, който той иска, а това не става от днес за утре и не става със смяна на треньори през шест месеца" - започна Спасов.

Все пак той е наясно, че Лудогорец и ЦСКА не бива да бъдат отписвани, като открои факта, че "орлите" разполагат с много средства и дълга скамейка от равностойни футболисти.

Лудогорец и ЦСКА не бива да бъдат отписвани

"Разбира се, не трябва да отписваме и Лудогорец и ЦСКА, защото отборът от Разград разполага с изключително много средства и много дълга скамейка от равностойни футболисти. Това е много важно през пролетния полусезон. Но аз съм фен на Илиан Илиев и се надявам Черно море да ликуват. Ще бъда доволен, ако се случи" - завърши Спасов пред SportLive.bg. 

Още: "Мрежа от детайли": Шестима издържаха изцяло на екшъна "Първа лига" - един от ЦСКА, Левски и Лудогорец далеч назад

В първата част от интервюто му пред медията ни пък легендата на Левски посочи големия удар на Наско Сираков при "сините", като изрази вяра, че не е лъжа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички