Дерменджиев аут при отпадане от Жалгирис


Дерменджиев аут при отпадане от Жалгирис
Снимка: БГНЕС

4915 0

Реваншът с Жалгирис от втория квалификационен кръг на Шампионска лига може да се окаже от решаващо зна­чение за бъдещето на старши треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев. Двубоят с пър­венеца на Литва е в сряда от 21:00 часа в Разград. В първа­та среща орлите загубиха ка­то гости с 1:2 и ако отпад­нат, това почти сигурно ще коства поста на Дерменджи­ев. Индикациите за това са предостатъчно.

Опитният специалист вече няма контрол над съблекалня­та, като е изпуснал и чужден­ците. Именно това бе основ­ният му коз в работата досе­га - разбирателството с бра­зилците. Вече обаче нещата са излезли извън релси.

Мачът с Жалгирис, а и някои от проверките по време на лагера в Австрия подсказаха за известно напрежение. Фак­тът, че Вандерсон не подаде ръка на Дерменджиев при смяната му в Литва, е показате­лен. Треньорът определено не смее да прави много смени в хода на мачовете, а когато предприема такива, те са в последните 10 минути. Дер­менджиев се притеснява ня­кой от играчите да не му се разсърди и на практика се превръща в техен заложник. Абсурдно е да говорим, че треньорът се ползва със се­риозен авторитет пред голя­ма част от състезателите, още повече че много от тях взимат в пъти по-големи възнаграждения от него, пише "Тема спорт".

Хората от високите ета­жи на клуба вярват, че пър­вият съперник по пътя към групите на ШЛ ще бъде елими­ниран, но ако това не се случи, жертвата изглежда предопре­делена - старши треньорът.

Евентуална смяна обаче може и да се забави с няколко дни, тъй като в събота Лудогорец гостува на "Армията" и едва ли ще има време за резки дви­жения в толкова кратък срок. Дори и разградчани да от­странят Жалгирис, вероятността Дерменджиев да изка­ра още дълго време начело на отбора е минимална. Зелени­те отбелязаха сериозен ре­грес в играта си през минала­та пролет, а сега затвърдиха тези впечатления и в първия мач с литовците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички