Цената на трансферна цел на Лудогорец се вдигна с над 100%


Цената на трансферна цел на Лудогорец се вдигна с над 100%
Снимка: БГНЕС

3241 0

Една от основните трансферни цели на българския шампион Лудогорец това лято е полският младежки национал Давид Ковнацки, който е повишил пазарната си цена с над 133% само за един сезон. Това сочат новите стойности за футболистите в полската Екстракласа на популярния сайт Transfermarkt.de.

Ковнацки е определян като Новия Левандовски в родината и преди година интерес към него имаше от страна на Ливърпул. Според полските медии интерес към младия нападател проявяват още Станадарт (Лиеж), Сампдория и Борусия (Дортмунд).

20-годишният нападател на Лех (Познан) дебютира за тима още на 16 години. До момента той има общо 117 мача и 27 гола за тима във всички турнири и беше част от тима на Полша до 21 години, на което страната му беше домакин това лято. Само за една година пазарната цената на Ковнацки се е вдигнала с точно 133,3% и в момента той е оценяван на 3,5 милиона евро. Най-скъпият футболист в Екстракласата е дефанзивният халф на шампиона Легия (Варшава) Вадис Оджиджа-Офое, оценяван на 5 милиона евро.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички