Дамбраускас съжали: Разочарованието в Лудогорец е голямо


Дамбраускас съжали: Разочарованието в Лудогорец е голямо
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

4574 0

Валдас Дамбраускас призна за разочарованието, което изпитва от факта, че Лудогорец не успя да влезе в групите на Шампионска лига. Той за пореден път обяви, че това е голямата цел пред "орлите" и отборът ще направи всичко по силите си, за да получи отново възможност да се бори за попадането си в най-комерсиалния клубен турнир, макар и догодина. 

Тактикът направи обстоен анализ на случващото се, но започна с поздравления за опонента, за когото каза, че е много силен отбор, който наказва и най-малките грешки на опонента. 

"Първо поздравления за Малмьо - много добър отбор. След първия мач в Швеция днес видяхме различен Лудогорец. Представихме се много по-добре и в двете фази на игра и мисля, че загубата в Швеция донесе този успех на Малмьо. Днес мислехме за изоставането и какво да направим, за да поправим щетите от първия мач", сподели Дамбраускас непосредствено след срещата. 

"Направихме всичко по силите си, вкарахме 2 гола, пресирахме съперника постоянно, особено през второто полувреме, но просто нямахме финалния удар и финалния пас в наказателното поле. Те са добър отбор и наказват всяка грешка, а това дори е първата им загуба в Шампионска лига през този сезон. Въпреки победата обаче не сме доволни. 

Въпреки смените, не се промени нашият план. Имам 23-ма чудесни играчи в отбора и не гледам на контузиите като на извинение. Винаги играем 11 срещу 11 и няма как да се оплачем", отсече треньорът по повод няколкото принудителни смени, които извърши по време на срещата в Разград. 

"Разочарован съм - откакто започна сезонът сме загубили само един мач. Бих дал 5 мача само за тази победа, която можеше да ни класира в Шампионска лига. Все пак е страхотно, че ще играем в Лига Европа, но имахме големи цели и големи амбиции. Тези трансформации, които направихме през последните месеци, ще направят Лудогорец по-добър отбор. Разочарованието е голямо, но ще поставим нови цели в Лига Европа и това ще е сериозен турнир с тежки съперници. Разбира се, в първенството гоним титлата, но имаме голям респект към всеки отбор. 

Обявихме, че целта е да влезем в Шампионска лига. Говорил съм и пред феновете - няма тайни за това. Искаме да играем в този турнир, но за съжаление това няма да е тази година. Дано е следващата година. 

Феновете в Лудогорец са с големи сърца и съм им благодарен за страхотната атмосфера. Надявам се че дойдоха, знаейки че сме дали всичко от себе си. Не е краят това поражение, но ще се опитаме до края на сезона да поставим усмивки на лицата им. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Десподов крайно разочарован след мача - ето какво каза 

Капитанът на Лудогорец обяви новата цел след разочарованието в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички