Малмьо спря Лудогорец на прага на групите на Шампионска лига


Малмьо спря Лудогорец на прага на групите на Шампионска лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

72169 0

Родният шампион Лудогорец ще играе във втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа, през есенните месеци. Това се случи, след като „орлите” победиха с 2:1 гостуващия Малмьо в мач-реванш от плейофа за влизане в групите на Лига Европа, но с общ резултат 2:3 „орлите” отпадат.

Преди дни пък треньорът Валдас Дамбраускас бе споменал, че участие в групите на ШЛ ще значи „футболен олимпийски медал”, то разградчани си гарантираха среброто по логиката на литовеца.

Антон Недялков даде аванс на Лудогорец след десет минути игра, а шест по-късно гол на Сьорен Рикс от Малмьо бе отменен заради засада. В 42-ата Велко Бирманчевич порази вратата на „зелените”, а в 60-ата Пиерос Сотириу отново даде превес на Лудогорец.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата в Разград стартира в добро темпо и за двата отбора. Още от първите минути шведите опитаха да наложат високата преса, която спомогна в пълна степен на отбора, воден от Йон Дал Томасон в първия мач, но Лудогорец отговаряше добре с контрапреса и спираше опитите за нападение на съперника.

В 11-ата минута Кирил Десподов получи хубав диагонален пас пред полето на шведите, но ударът му бе блокиран и топката отиде в корнер. Именно Десподов изпълни ъгловия удар, а Недялков опита да отиграе с глава, но топката падна пред него. Последва силен удар от капитана на българския шампион с десния крак, който порази Малмьо за 1:0.

Отборът на Малмьо изравни резултата в Разград след 16 минути игра, когато Бирманчевич подаде вляво за Сьорен Рикс. Офанзивният футболист на Малмьо елиминира Икоко с хубав удар, след което и Кахлина. Реферът Клеман Тюрпен обаче получи инструкции в слушалката, че ситуацията се преразглежда и след близо триминутна проверка голът бе отменен поради засада на Рикс.

Публиката в Разград се развълнува от решението на френския арбитър и започна усилено да подкрепя "зелените" по терена с оглед събитията, случващи се там. Кахлина прати дълга топка в 26-ата минута, а Ахмедходжич можеше да сбърка и Вандерсон да накаже грешката на единия от тримата централни бранители на шведите, но плеймейкърът не се ориентира достатъчно добре. Лудогорец, от своя страна, започна да прилага много висок натиск по терена спрямо съперника, който започваше да бърка след дълго изритани напред топки.

В 25-ата минута Каули Оливейра и Иносент от Малмьо влязоха в зрелищен сблъсък в средата на терена, а играчът на Лудогорец пострада повече, което принуди Валдас Дамбраускас да го замени принудително в 31-ата минута. На негово място се появи юношата на клуба - Доминик Янков.

В 38-ата минута Антонио Чолак центрира много добре отдясно за Сьорен Рикс, който стреля с глава, но Кахлина умело се намеси и спаси. В 39-ата минута Томасон бе принуден да извърши принудителна смяна при вратарите си, след като Далин получи контузия при приземяване, а на негово място се появи Исмаел Диавара.

В 42-ата минута гостите от Швеция изравниха резултата след нелеп фаул на Доминик Янков. Велко Бирманчевич стреля от пряк свободен удар, а кълбото се отби в стената на Лудогорец, след което влетя във вратата на Кахлина - 1:1.

Реферът от Франция даде седем минути продължение в Разград на първата част, а в петата минута Вандерсон подходи много егоистично в ситуация, в която можеше да комбинира с Десподов вдясно. Халфът реши да стреля, а Диавара отрази, след което бе отсъдена и засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Валдас Дамбраускас направи две смени. От пейката се появиха Алекс Сантана и Сисиньо, като защитникът замени Жордан Икоко, а Сантана влезе на мястото на Стефан Баджи. Втората част започна с удар на Недялков от дистанция, който не застраши вратата на Диавара.

Десет след подновяването кипърецът Сотириу отигра добро центриране с глава от корнер, но топката премина край лявата греда на вратата на Малмьо.

В 58-ата минута играч на Малмьо игра с ръка в наказателното си поле, а след съвет на ВАР Тюрпен даде дузпа за Лудогорец. Зад топката застана Сотириу, който вкара - 2:1 за Лудогорец.

След втория си гол "орлите" заиграха доста по-припряно, а на два пъти Кахлина трябваше да прави спасявания след удари на Бирманчевич.

Пет преди края "орлите" имаха яростни претенции за нарушение в наказателното поле на Малмьо срещу Мавис Чибота, след като резервата имаше претенции, че бе изритан в главата, но реферът от Франция показа жълт картон на един от помощниците на Валдас Дамбраускас за реплики след това решение. На повторението се видя обаче, че бранителят на Малмьо е играл първо с топката.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Вердон, Пластун, Икоко, Гонсалвеш, Баджи, Каули Оливейра, Вандерсон, Сотириу, Десподов

Малмьо: Далин, Риекс, Левицки, Чолак, Кристиансен, Ахмедходжич, Бирманчевич, Иносент, Нийлсен, Брорсон, Берге

СПРЕДИ МАЧА

Лудогорец загря за реванша с Малмьо с разгромна победа над Локомотив София с 5:0. Така част от титулярите получиха почивка, за да бъдат напълно готови за срещата. Валдас Дамбраускас може да разчита на всичко най-добро. Отсъства единствено Елвис Ману, койтон е беше включен в групата за ШЛ.

Добрата новина за Лудогорец е, че разградчани ще могат да разчитат на Кирил Десподов, който пропусна първия мач. Ако Лудогорец не се класира в групите на Шампионска лига, момчетата на Валдас Дамбраускас ще играят в групите на Лига Европа.

Малмьо също записа уверен успех през уикенда. Тимът спечели срещу Дегерфорс с 3:0 и започва да навлиза в правилния път в първенството. За Малмьо ще отсъстват лидерито Ола Тойвонен и Никлас Мойсандер, които лекуват контузии в коленете. Освен това аут са Пеня и Кнудсен.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички