ЦСКА и Левски са инкасирали първи най-рядко: "Сините" обаче винаги губят


ЦСКА и Левски са инкасирали първи най-рядко: "Сините" обаче винаги губят
Снимка: CSKA.BG

3931 0

Новият сезон в българската Първа лига чука на вратата! Хегемонът у нас за последните над 10 години Лудогорец ще опита да вземе своята 13-а поредна титла, а предварителните прогнози са, че отново ЦСКА ще бъде най-големият конкурент на "орлите".

Разградчани със сигурност смъкнаха нивото през последната кампания в сравнение с това, което демонстрираха в предните, като това можеше да им струва скъпо. Въпреи това те стигнаха до златните медали. Кой е един от най-ключовите фактори за това?

Лудогорец е "кралят на обратите" в Първа лига

Справка на SportLive.bg показва, че Лудогорец е отборът, който е спечелил най-много точки от губеща позиция в мачовете си през миналия сезон в Първа лига. И това при условие, че има само два тима, които са били по-малко пъти в изоставаща роля.

"Орлите" са инкасирали първи в мачовете си само в 8 случая. Въпреки това са измъкнали цели 16 точки от тези си позиции. Успявали са да осъществят пълен обрат във впечатляващите 5 случая, като в крайна сметка са губили само 2 пъти (веднъж са завършили наравно).

Втори по този показател е Славия със спечелени 11 точки от губеща позиция. Трябва да се отбележи обаче, че "белите" са изоставали в резултата цели 16 пъти. Най-често в губеща роля е бил Спартак Варна - 23 случая.

Най-трудно в Първа лига е да... поведеш на ЦСКА и Левски

ЦСКА и Левски най-рядко са инкасирали първи - по 6 пъти. "Армейците" обаче са грабнали 7 точки от тази си роля (2 победи, 1 равенство, 3 загуби), докато "сините" неизменно губят и шестте пъти, в които изостават в резултата.

Вижте още - над 30 милиона: Най-скъпата 11-ка в Първа лига за миналия сезон - Десподов не попада в състава.

*Не влизат в сметките резултатите от плейофите, а само тези от редовния сезон.

*Всички данни са от специализирания сайт Transfermarkt.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички