Лудогорец ще гони суха мрежа на старта в Шампионска лига за трети пореден път, за 5 години "орлите" са почти безупречни


Лудогорец ще гони суха мрежа на старта в Шампионска лига за трети пореден път, за 5 години "орлите" са почти безупречни
Снимка: БГНЕС

3544 0

Лудогорец се готви за нови европейски вечери в Шампионска лига, които се надяват да продължат не само през лятото. Тази вечер 12-кратният шампион на България стартира от първи квалификационен кръг в надпреварата, където ще има лесна задача, поне на хартия. А именно срещу Балкани.

Косовският тим се представя силно в страната си и разградчани със сигурност трябва да са внимателни, но ако са концентрирани в своята игра няма как да има изненади. Като цяло пред подобен сценарий Лудогорец почти никога не се е изправял.

Къде да гледаме Балкани - Лудогорец по ТВ?

Само три отпадания за Лудогорец на старта

Само три пъти е отпадал след първия си мач в Шампионска лига и веднъж е било при първи квалификационен кръг. През 2019 "орлите" на два пъти загубиха от Ференцварош - като гост с 2:1 и като домакин с 2:3. В останалите два случая родният отбор започваше от втория квалификационен кръг. Отборите, които не е успявал да предолее са Милсами през 2015 г., което остава най-големият провал за тима, а през 2013г. отпада драматично от хърватския Динамо Загреб.

Последните 5 участия от първи квалификационен кръг

В останалите случаи Лудогорец е безгрешен. Именно през последните 5 години шампионът започва още от първия кръг, а не както бе преди това от втори квалификационен кръг. През сезон 2018/19 разградчани започват ударно, като с общ резултат от 9:0 размазва североирландския Крусейдърс. У дома стигат до победата със 7:0, а като гост скромното 2:0. Година по-късно идва злощастното отпадане от унгарския шампион.

През сезон 2020/21 Лудогорец побеждава Будучност в Подгорица с 1:3, като всичко се решава само в един кръг. Тогава срещата се игра пред празни трибуни стадиона в Подгорица. Това бе така наречената "пандемична" година и заради ковид тимът, който продължава напред в битката за място в групите на най-силния европейски клубен турнир, се определя само в един мач. Домакинът ставаше ясен след жребий.

Две години без допуснат гол на старта

В последните две години "орлите" са безупречни, като дори нямат допуснат гол. През 2021 година побеждават два пъти беларуския Шахтьор Солигорск с по 1:0. А миналата година Сутиеска бе отстранен, като Лудогорец първо би с 2:0 като домакин и с 0:1 като гост. Дали ще продължи добрата серия на Лудогорец за трета поредна година без допуснат гол - ще разберем още тази вечер, като Ивайло Петев вече обяви, че ще се възползват от всичките си шансове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички