Чистка в Лудогорец: Шампионът ще разкарва чужденци?


Чистка в Лудогорец: Шампионът ще разкарва чужденци?
Снимка: Официална фейсбук страница на Лудогорец

4769 0

Отборът на Лудогорец се налага да освободи чуждестранни футболисти, които имат договор с тима. Новото попълнение в тима е Руан Секо, който се превърна в 25-ти чужденец в списъка на Лудогорец. Въпреки това, има вероятност и за други нови попълнения, тъй като процесът на селекция продължава, информира "Мач Телеграф".

Правилата на БФС

Според разпоредбите на БФС за родния елит са определени 20 квоти за играчи, които не са задължени да бъдат тренирани в България. Тези квоти се отнасят на чуждестранни футболисти. Към настоящия момент някои от "легионерите" на Лудогорец не са вписани в картотеката по различни причини, но вероятно след привличането на Руан Секо ще бъдат направени нови промени, за да се съответства на установените квоти.

Дени Групер и Диниш Алмейда са трайно контузени и поради това логично не са регистрирани за участие. Освен тях, Дорин Ротариу и Педро Енрике също нямат активна регистрация в картотеката за играчи в България. И двамата са се върнали от наем, като Педро Енрике е бил част от отбора на Берое. Състезателите са участвали в подготовката с шампионите, но към момента те нямат право да играят нито в България, нито в чужбина, заради липсата на регистрация.

Очаква се Диниш Алмейда да бъде готов за игра през зимата, което означава, че със сигурност наставникът Ивайло Петев ще има намерение да разчита на него. Очаква се той да започне скоро да тренира.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Рекордни жеги наложиха промяна в двубоя на Лудогорец в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички