Лудогорец се наложи над десетима от Етър и се върна към победите в Първа лига (ВИДЕО)


Лудогорец се наложи над десетима от Етър и се върна към победите в Първа лига (ВИДЕО)
Снимка: Alexander Stoyanov / LAP.bg

7633 0

Лудогорец стигна до убедителен успех с 5:0 над Етър Велико Търново в мач от втория кръг на Първа лига. По този начин шампионът на България записа първата си победа през настоящата кампания в елита и се върна към победите след сензационната загуба от Крумовград в откриващия кръг.

"Зелените" играха през по-голямата част от мача с човек повече, тъй като в 37' Георги Ангелов от Етър бе изгонен заради нарушение като последен в отбраната на гостите. Петте попадения в мача бяха отбелязани от Фон Витри (18'), Доминик Янков (46'), Бърнард Текпетей (49' и 57') и Франко Русо (72'), като първият и последният гол бяха наистина страхотни.

Много положения не бяха вкарани от новата деветка на Лудогорец - Квадво Дуа, той на няколко пъти не успя да порази вратата на Мартин Величков, а също така пропусна и дузпа в 52', след като стреля директно в напречната греда от бялата точка.

Лудогорец вече е на осмата позиция в класирането с 3 точки, като на тима на Ивайло Петев му предстои сблъсък с Олимпия Любляна през седмицата във втория предварителен кръг от Шампионска лига. Етър е на дъното на таблицата с 0 пункта - без отбелязан гол и нито един вкаран.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна много агресивно на "Хювефарма". Момчетата на Ивайло Петев наложиха своята доминация в ранните минути, а в 13-ата минута се стигна до първото по-сериозно положение пред вратата на Величков, към която полятяха удари на Текпетей и Доминик Янков, но и двата бяха спасени от стража на гостите.

В 17-ата минута Серджио Падт също трябваше да се намесва, след като спаси силен удар на футболист на гостите. Само минута по-късно обаче Фон Витри си пробва късмета от далечна дистанция и с истинско торпедо откри резултата и даде преднина от 1:0 за своите. В 23-ата минута Квадво Дуа опита с триково изпълнение да удвои, но опитът му не се получи.

В 37' гостите от Етър останаха с човек по-малко на терена. Георги Ангелов извърши нарушение срещу Бърнард Текпетей пред наказателното поле. Ангелов обаче бе последен в отбраната на гостите и директо бе изгонен от Волен Чинков. До края на първата част доминацията на "зелените" продължи, но до нещо по-сериозно, освен удар на Хайстер, пред вратата на Величков така и не се стигна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с гол от съблекалната. Домакините организираха светкавична атака. Педро Нареси изведе Доминик Янков, който с хубав удар в долния десен ъгъл удвои аванса на своя тим.

Гостите капитулираха тотално в 49'. Поредна страхотна атака на Лудогорец ги доближи до наказателното поле на опонента. Там след малък карамбол Бърнард Текпетей се озова на правилното място и от малкото наказателно поле утрои - 3:0 за Лудогорец.

В 52' бе отсъдена дузпа за Лудогорец след игра с ръка в наказателното поле на футболист на Етър. Зад топката застана новото попълнение Квадво Дуа, но стреля много силно и топката срещна напречната греда. В 57' резервата Спас Делев центрира чудесно в наказателното поле, а там над всички скочи Бърнард Текпетей, който се разписа за втори път днес и направи резултата 4:0 за Лудогорец.

Само 15 минути след четвъртия гол шампионът на България стигна и до пети такъв. Франко Русо си пробва късмета с воле от сериозна дистанция и опитът му бе сполучлив, матирайки Мартин Величков за пети път в срещата.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 1. Серджио Винченцо Роб Падт, 9 Квадво Антви Дуа, 16. Аслак Фон Витри, 22. Франко Матиас Русо, 24. Оливие Жак Ем Вердон, 30. Педро Нареси Мачадо, 37. Бернард Текпетей, 44. Марсел Хайстер, 64. Доминик Янков, 77. Кайо Видал Роча, 82. Иван Йорданов

Етър: 22. Мартин Величков, 15. Георги Ангелов, 4. Георги Александров, 6. Пламен Димов, 7. Кольо Станев, 25. Крум Стоянов, 8. Моран Мартин Абдиел, 29. Янко Ангелов, 10. Денислав Ангелов , 70. Димо Бакалов, 9. Мартин Тошев

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец стартира защитата на титлата си по ужасяващ начин, след като допусна поражение с 1:3 от новака в Първа лига Крумовград като гост. Все пак, момчетата на Ивайло Петев измиха срама, след като победиха с 4:0 Балкани и продължиха напред към втория предварителен кръг за Шампионска лига след общ резултат 4:2 в двата мача.

Кампанията за Етър също не започна по най-добрия начин. Тимът от Велико Търново загуби откриващия си мач у дома с минималното 0:1 от Славия. В момента момчетата на Емануел Луканов се намират на 13-ата позиция, Лудогорец пък е 2 места по-надолу.

Към момента Лудогорец и Етър са се срещали 12 пъти. "Орлите" могат да се похвалят с цели 11 победи в тези мачове, а двата тима са завършвали наравно само веднъж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички