Черно море стресна Лудогорец с гол в последната секунда, но дузпи класираха "орлите" на финал (ВИДЕО)


Черно море стресна Лудогорец с гол в последната секунда, но дузпи класираха "орлите" на финал (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6071 0

Лудогорец се класира на финал за Купата на България, който е първи за отбора от 2017 година насам. Тимът завърши 2:1 като домакин на Черно море в мач-реванш от 1/2-финалите в турнира за Купата на България. Първата битка на "Тича" се състоя на 25 април и завърши при същия резултат. Така се стигна до продължения, където нямаше попадения, а дузпи пратиха отбора на Ивайло Петев на финал.

Гостите от Варна поведоха в 55', когато Панайотов се разписа с глава след грешка на Пластун. Радостта на "моряците" не продължи дълго и само три минути след това "орлите" изравниха. Десподов намери Делев, който също с глава се разписа за 1:1. В последната секунда от игровото време Черно море изравни общия резултат чрез Матеус Машадо и вкара двубоя в продължения. А малко преди това Черно море имаше огромни претенции за дузпа. В продълженията двата тима действаха леко предпазливо и не се стигна до нови голове. При дузпите Атанас Илиев и Пашеко не се разписаха за "моряците".

Първата среща завърши с победа 2:1 за Лудогорец на "Тича". Победителят от двойката ще се изправи срещу ЦСКА 1948 на финала на стадион "Васил Левски" на 24 май.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Моряците" на Илиан Илиев показаха, че са дошли за победата в Разград още от началните минути. Във 2' Фон Витри допусна грешка при изнасянето на топката и Александър Василев му я отне. Той комбинира с Исмаил Иса, който обаче стреля неточно.

В 6' и домакините имаха добра възможност пред себе си. Нонато изведе Тисера, но Даниел Димов се отличи с добра намеса. Въпреки че варненци атакуваха повече в 14' Лудогорец бе близо до гол. Кирил Десподов центрира от фал в наказателното поле, където Игор Пластун засече с глава, но нацели напречната греда.

Следващата опасност дойде чак в 35' след постепенна атака на Лудогорец. Дробаров се справи с Тисера в наказателното поле и топката отиде в Спас Делев. Българинът обаче направи огромен пропуск, като прати топката над вратата.В 42' Десподов отново центрира в наказателното поле, където Вердон засече с глава, Иван Дюлгеров изби, но право в Пластун. Той стреля и вкара, но голът бе отменен заради засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет минути след подновяването на играта Черно море дочака своя шанс.Сула центрира към далечната греда, а Пластун не се намеси особено добре. Топката стигна до Васил Панайотов, който бе оставен сам и от близко разстояние се разписа за 0:1 и изравни общия на 2:2.

Радостта на гостите обаче не трая дълго, като 3 минути след това разградчани изравниха. Ключовата роля бе на Кирил Десподов, който напредна и почти от аутлинията центрира, а Спас Делев засече с глава за 1:1.

 

Малко след това след нова атака за гостите Виктор Попов подаде към Иса, но ударът му от наказателното поле мина покрай Слуга. В 67' Дюлгеров направи страхотно спасяване, след като отрази удар на Матиас Тисера.

Две минути преди края на двубоя Тодор Неделев се завърна в игра и малко след това стреля от фал, но без успех. В 90' Черно море имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Вердон, но решението бе, че дузпа няма. Реферът дори не прегледа ситуацията.

Въпреки тази ситуация варненци успяха да стигнат до попадение в последните секунди. Машадо стреля с глава след центриране в наказателното поле и стреля, като Слуга не се намеси по никакъв начин.

ПРОДЪЛЖЕНИЯ

През първите 15 минути Лудогорец бе по-настоятелен, но така и не успя да стигне до ново попадение. В 98' влезлият като резерва Бърнард Текпетей подаде към Неделев, който стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата. В последната минута от първото продължение можеше да се стигне до автогол за "моряците". Дробаров изчисти, а топката попадна в Алекс Фернандес, който от рикошет можеше да вкара в собствената си врата. Все пак реагира бързо и това не се случи.

И през второто продължение не се промениха събитията на терена, но и двата тима бяха по-предпазливи. В 118' малко не достигна дълго подаване да стигне до Видал, като Дюлгеров излезе и имаше ключова намеса да не получи втори гол във вратата си. В 120' и Лудогорец имаше претенции за дузпа, но реферът бе категоричен, че няма извършено нарушение срещу Текпетей в наказателното поле. Гидженов свири фал пред границата на наказателното поле, но не се стигна до нищо опасно. Това доведе двубоя до дузпи. Кайо донесе успеха за Лудогорец и класирането на финал.

ДУЗПИ

Вердон бе първият изпълнител от бялата точка за Лудогорец и бе безгрешен пред вратата, където бяха настанени гостуващите фенове. Атанан Илиев от Черно море обаче пропусна. Текпетей също бе точен за "орлите". Същото стори и Алекс Фернандес. Тодор Неделев също не допусна изненада и вкара, а Пашеко също изпусна за "моряците".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 12 Симон Слуга 2 Гонзало Авила Гордон 6 Якуб Пиотровски 8 Жоаким Клод Гонсалвеш Араужо 10 Матиас Фабиан Тиссера 11 Кирил ДесподовC 16 Аслак Фон Витри 20 Густаво Нонато Сантана 24 Оливие Жак Ем Вердон 32 Игор Пластун 90 Спас Делев

Черно море: 25 Иван Дюлгеров 3 Живко Атанасов 27 Даниел Димов 28 Влатко Дробаров 6 Виктор Попов 19 Александър Василев 77 Стефан Велев 71 Васил Панайотов 8 Мазир Сула 11 Алекс Насименто Фернандес 86 Исмаил Иса

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА 1948 вече отстрани драматично Локомотив София в другия 1/2-финал и чака да научи името на съперника си в директния спор за трофея...

"Първото полувреме" на Черно море - Лудогорец бе белязано от 3 гола - първо Алекс Фернандес изведе "моряците" напред в резултата (13'), но попадения на Нонато (18') и Игор Пластун (34') осъществиха обрата още преди почивката. В края на двубоя Стефан Велев пък получи директен червен картон! 

Какво направи Лудогорец между двата мача?

  • 30 април - ЦСКА 0:1 Лудогорец (Първа лига, 28 кръг)
  • 3 май - Лудогорец 2:1 Берое (Първа лига, 29 кръг)
  • 7 май - Ботев Пловдив 0:2 Лудогорец (Първа лига, 30 кръг)

Какво направи Черно море между двата мача?

  • 30 април - Черно море 0:0 ЦСКА 1948 (Първа лига, 28 кръг)
  • 3 май - Арда Кърджали 2:2 Черно море (Първа лига, 29 кръг)
  • 7 май - Черно море 3:2 Спартак Варна (Първа лига, 30 кръг)

***Лудогорец спечели и двата шампионатни мача срещу Черно море през настоящата кампания - 3:2 на "Тича" на 29 август (8 кръг) и 3:2 на "Хювефарма Арена" на 12 март (23 кръг)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички