Голове с цената на финал: Ивайло Чочев пренаписа историята на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)


Голове с цената на финал: Ивайло Чочев пренаписа историята на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

4842 0

Голмайсторът на Първа лига Ивайло Чочев прати ЦСКА 1948 до първи финал за Купата на България в историята на клуба след 120-минутна драма! “Червените” отстъпиха с 1:2 в редовното време в Бистрица от Локомотив София и след общ резултат 4:4 срещата бе пратена в продължения.

По време на тях опитният полузащитник отбеляза в глава след 117 минути игра за 2:2 в срещата и общ резултат 5:4. По този начин възпитаниците на Тодор Янчев очакват победителя от двойката Черно море - Лудогорец на първия си финал. 

Гостите започнаха ударно срещата, след като 18 минути бяха нужни на “железничарите”, за да обърнат общия резултат до 4:3 след експресно 2:0. Попаденията бяха дело на Малембана и Рапосо в 9-тата и 18-тата минута, като голът на дефанзиния африканец бе изключително само по себе си след стрелба от статично положение. 

До края на първата част Диас навлече съотборниците си в проблеми след игра с ръка в наказателното поле, която Кабаков разгледа с ВАР и отсъди наказателен удар. Така още в 29-тата минута Ивайло Чочев оформи крайното за редовното време 1:2.

През втората част видимо двата тима се затвориха с мисъл за потенциално участие на финала, което премина след допълнително игрово време. Поради тази причина головите ситуации след 60-тата минута бяха рядкост. Възпитаниците на Тодор Янчев обаче бяха по-настоятелни и логично след натиск по време на продълженията стигнаха до първия си финал чрез Ивайло Чочев.

Първо полувреме

ГОЛ! Гостите успяха бързо да свършат една от големите си задачи в двубоя, а именно да изравнят в общия резултат, формиран от разликата в първата среща (2:3). 

В 9-тата минута Малембана откри резултата със страхотно попадение от статично положение. Той отправи директна стрелба посока вратата на Наумов, като топката се отклони от страничния стълб и допълнително затрудни за Наумов за 1:0!

ГОЛ! Натискът на гостите продължи да дава ефект и Рапосо обърна общия резултат до 4:3 в 18-тата минута, след като "железничарите" удвоиха в Бистрица до 2:0! 

Португалецът се възползва от разбъркване в наказателното поле на домакините и моментално обстреля Наумов! Той от своя страна отново стана "жертва" на лош късмет и след рикошет кълбото попадна във вратата му!

В 25-тата минута главният арбитър Георги Кабаков бе привикан да разгледа ситуация в наказателното поле с ВАР, след като Диас парира с ръка опит на домакините.

Пловдивчанинът отсъди моментално наказателен удар и показа на виновника жълт картон. С изпълнението в 28-мата минута се нагърби Ивайло Чочев.

ГОЛ! Водещият голмайстор на Първа лига отбеляза петото си попадение в рамките на 6 дузпи - той стреля на средна височина в десния ъгъл, а Гайе позна ъгъла, но не успя да се справи с опита на българина. 1:2!

Второ полувреме

По време на първия четвърт час от второто полувреме липсаха головите ситуации от същия период на миналата част. Двата тима започнаха да играят по-предпазливо, като домакините контролираха топката през 53% от времето.

След час игра случващото се на терена стана по-безинтересно, след като играта бе разкъсана от куп спирания на играта, породени от нарушения или физически проблеми. 

Около 80-тата минута последваха положения пред двете врати, като Радослав Кирилов бе спрян в наказателното поле с рисковано, но чисто действие. 5 минути по-късно гостите получиха статично положение пред противниковата врата, но от последвалото центриране не излезе нищо опасно.

В последните секунди на редовните 90 минути Умарбаев опита късмета си от дистанция, като опитът му срещна левия страничен стълб. Гайе по всяка вероятност щеше да бъде наказан, ако кълбото бе една идея по-ляво.

Първо продължение

Двата отбора вдигнаха оборотите в рамките на първите пет минути и се обстреляха по веднъж. Резултатът обаче не се промени след неточен опит на домакините и спасяване на Наумов.

В 102-рата минута Стив Фуртадо отправи средно по височина центриране от десния фланг, което Топузов опита да засече с крак, което не се получи по най-добрия начин и кълбото премина над напречната греда.

Второ продължение

Две минути след началото на втория допълнителен четвърт час се стигна пред статично положение за домакините, но то не доведе до нищо опасно. 

С изпълнението му се нагърби Георги Русев, който стреля в Гайе. Стражът дори не се наложи да сменя позицията по голлинията.

ГОЛ! Ивайло Чочев за пореден път се превърна в герой за "червените", след като изравни резултата в срещата - 2:2. Той с глава засече центриране на Умарбаев отдясно и доближи отбора си до първи финал за клуба в историята на турнира.

В самия край на продълженията Дуарте получи втори жълт картон и логично бе изгонен!

Стартови състави

ЦСКА 1948 - Даниел Наумов /к/, Стив Фуртадо, Симеон Петров, Хелитон Тито Дос Сантос, Ивайло Чочев, Октавио Мерло, Георги Русев, Педро Енрике Дос Сантос, Радослав Кирилов, Сидклей Перейра, Светослав Диков

Локомотив София - Бабукар Гайе, Божидар Кацаров, Алан Карлос Диас Фильо, Ивайло Найденов, Красимир Милошев /к/, Матуес Дуарте Роча, Селсо Даниел Каиеро Рапосо, Дейвид Малембана, Антонио Вутов, Юлиан Ненов, Карлос Енрике Фреирес

ЦСКА 1948 - Локомотив София по ТВ: Къде да гледаме реванша?

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА 1948 влиза като фаворит в двубоя, въпреки че се намира в серия от три мача без победа в Първа лига - 0:0 и 3:3 срещу Черно море и Спартак Варна и 0:1 от Славия. 

"Когато не побеждаваш, а имаш високи амбиции, не е добре. Хубавото е, че точковата разлика с четвъртия се запази, но това не ме успокоява. Извадихме си поуки от последните мачове и гледаме напред. Вярвам, че утре ще видя хубавото лице на нашия отбор", каза Тодор Янчев преди реванша и допълни:

"След загуба настроението винаги е по-ниско, но силният трябва да умее да става. Тук е моментът да реагираме и да покажем желанието ни да играем финал. Ивайло Чочев е напълно готов и тренира. Той записа малко време на терена в последния мач. Мога да разчитам и на него, и на Бирсент Карагарен".

Локомотив София също е в лоша серия (3 загуби и 1 равенство) в Първа лига, а всичко това доведе до скандали между феновете и ръководство на клуба, които пък от своя страна станаха причина босът Иван Василев да поиска да се оттегли.

"Неприятно е, когато собственикът иска да напусне клуба. Всички знаем какво е направил Иван Василев за Локомотив - от окръжните групи до едно много добро представяне в Първа лига. Неприятно е за футболистите", каза по този повод треньорът Станислав Генчев в навечерието на реванша с ЦСКА 1948, за който сподели:

"Това, че сме загубили с 2:3 у дома, дава предимство на противника, но от друга страна правилото за гол на чужд терен не важи и това донякъде ни облагодетелства, защото и минимална победа може да вкара мача в продължения. Нищо не е загубено. Говорих с футболистите, те вярват, че можем да постигнем победа. Ще направим всичко възможно да зарадваме нашия собственик и фенове с добра игра и победа и да видят отбора на финал!", увери той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички