Бургзорг: Петев обича тики-таката, в Лудогорец всички карат курс по английски


Бургзорг: Петев обича тики-таката, в Лудогорец всички карат курс по английски

1462 0

Бившият халф на Лудогорец Мичъл Бургзорг изказа думи на похвала към клуба за условията, които предлага на играчите. Нидерландецът игра в Разград в периода 2012/14 година, като познава добре треньора Ивайло Петев.

"Когато пристигнах в Разград, целият комплекс беше нов, всичко бе ново. Клубът се издигна от аматьорския футбол до най-високо ниво за няколко години и станаха шампиони. Можете просто да видите, че много енергия и пари бяха вложени там от президента. Погрижиха се идеално за мен, беше много професионално. Виждам Лудогорец като Аякс на България. Оттогава той само се развива. Привлякоха много млади играчи, много таланти от Бразилия по онова време и го продължиха сега", заяви той пред "Ajax Showtime".

"Хората около мен кзваха, че ще ми е трудно в тази държава, където има дискриминация и подобни неща. Но щом не сте бил там, това са само слухове. Качих се на автобуса на отбора, където никой не говореше английски: нито треньорите, нито играчите. Всичко беше много трудно да се сутроиш там като младо момче. Сега е така, че треньорът говори английски и играчите и членовете на персонала получават курсове. Въпреки това ми беше трудно да комуникирам, освен в мачовете", продължи Бургзорг.

"Петев е треньор, който наистина обича футбола, той винаги е държал на тики-таката и тактически е много силен. Със сигурност това е отбор, който не е за подценяване. Когато играхме срещу ПСВ в Лига Европа, мисля, че те ни подцениха. Спечелихме с 2:0 на "Филипс Стейдиъм" и това стана само защото бяхме подценени. Мислиш си: "О, това е просто отбор от България". Но Аякс със сигурност не трябва да прави това", категоричен е юношата на Аякс.

А ето какво не му е харесало в Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички