Бивша звезда на Лудогорец: Скуката ме прогони от Разград


Бивша звезда на Лудогорец: Скуката ме прогони от Разград
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

6474 0

Бившият халф на Лудогорец Яцек Горалски разкри една от главните причини да напусне клуба. Полският национал напусна през януари тази година и премина в Казахстан, като имаше информация, че българският клуб не е успял да го задържи, тъй като не е могъл да му предложи същите условия като Кайрат (Алмати). Истината обаче е малко по-различна. Оказва се, че дефанзивният халф не е могъл да се примири със скуката в Разград и с това, че трябва да стои на едно място. Сега, в Алмати, полякът сподели, че се чувства като в голям европейски град.

"Разград е сънлив град и след тренировките беше трудно да прекарам времето си по някакъв смислен начин. Прибирам се и гледам в тавана. Добре, да речем, че първите 6 месеца не бях отегчен, но това се засилваше с всяка изминала седмица. Не, не се оплаквам. Отидох там, за да играя футбол, да се развивам, не да ставам турист. Но имам причудлива природа. Трудно ми е да седя на едно място. И въпреки че в Алмати разстоянията са огромни, има какво да се прави. Чувствам се като в голям европейски град", сподели футболистът пред przegladsportowy.pl.

Горалски призна, че докато е бил в Лудогорец, интерес към него е проявявал турският Истанбул Башакшехир. Оттам обаче, както и другите пет клуба, които са го канили, са искали да премине при тях не през януари, а през лятото.

"Искаха да подпишат с мен от новия сезон. И трябваше да прекарам половин година в Лудогорец. А вече бях решен да променя обстановката. Кайрат не видя пречка да ме купи. Освен това, оставането в България беше малко рисково, защото кой знае дали в Разград треньорът би заложил на футболист, който в следващ момент няма да бъде в клуба. А европейското първенство приближаваше. Лудогорец ми предложи нов договор, но аз бях решил да сменя клуба и живота", каза още полякът. Настоящият треньор на "орлите" - Павел Върба, също призна, че предпочита да не е в България (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички