Bird разследва връзка между Кирил Домусчиев и Кирил Петков: Цял проект + имот за половин милион?


Bird разследва връзка между Кирил Домусчиев и Кирил Петков: Цял проект + имот за половин милион?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: БГНЕС

10159 0

Колегите от разследващата медия Bird.bg направиха любопитна връзка между собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев и партийния лидер Кирил Петков. Тя датира още от времето, в което вторият бе служебен министър.

Изданието посочва, че сред първите публични изяви на премиера през 2021 година била анонс, че в България ще се произвеждат електромобили, като е подписан меморандум с германския производител Next.e.GO, одобрен и от Министерски съвет. Заводът е трябвало да бъде построен в Ловеч на терен на "Адванс пропъртис", който е собственост на Кирил и Георги Домусчиеви (през 2024 година все още няма такъв завод).

Има ли нередна връзка между Кирил Домусчиев и Кирил Петков?

Още: Величков разкри, че се надига преврат в БФС, Домусчиев и Спас Русев вдигнали ръце

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев

От Bird правя интересна връзка и с това, че месец след въпросното изказване Кирил Домусчиев е станал съсед на бащата на Кирил Петков (и на Даниел Лорер). Те имат имот в Бистрица - село около столицата София. Тогава Лорер е съветник на Кирил Петков.

Посочва се, че на 20 август 2021 година Домусчиев придобива терен от 2299 кв. м. за 440 652 лева. "По този начин той закръгля своите мащабни владения в района на границата на ПП Витоша, където строи сграда с размерите на дворец" - пише изданието.

От медията заключават, че има странен синхрон между покрепа на Петков за инвестиционен проект с участието на Кирил Домусчиев, както и между последвалата имотна придобивка на собственика на Лудогорец. Наскоро пък се появи нова информация за богатството на Кирил Домусчиев и неговия брат Георги Домусчиев.

В Бразилия изумени от борбата в Първа лига и развитието на Лудогорец с Кирил Домусчиев

"Домусчиеви дължат обяснение": Под заплаха ли е България за Шенген заради собствениците на Лудогорец?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички