В Бразилия изумени от борбата в Първа лига и развитието на Лудогорец с Кирил Домусчиев


 В Бразилия изумени от борбата в Първа лига и развитието на Лудогорец с Кирил Домусчиев
Снимка: БГНЕС

24380 0

Бразилското издание на ESPN представи много любопитна класация в първия ден от 2024 г. Тя включва десет истории, които ще предложи европейския футбол през новата година. Очаквано или не - сред тях е и борбата в Първа лига. 

Не се намира кой да спре разградчани над десетилетие

Авторитетната медия обръща специално внимание на родния хегемон Лудогорец, който е безспорен шампион по българските терени през последните 12 години. Сега "орлите" се борят за 13-а титла и се приближат до абсолютния рекорд в Европа. 

Как виждат нещата в Бразилия

От ESPN представят на читателите си и пътя на разградчани, който бе изкован от "фармацевтичния бос Кирил Домусчиев", поел клуба в началото на миналото десетилетие:

"Лудогорец винаги е бил малък отбор от вътрешността на България до деня, когато Кирил Домусчиев, фармацевтичен бизнесмен, придоби клуба през септември 2010 г. Още в първия си сезон той си осигури достъп до първа дивизия и дебютира в елита с националния титла през 2011-12 г. Оттогава нито един отбор не е допуснат да стане шампион на България.

12 - те поредни национални титли представляват най-дългата поредица в европейския футбол. На континента рекордът е на Линкълн от Гибралтар и Сконто от Латвия, които вече са четиринадесеткратни шампиони, тоест печелят националните си шампионати 14 поредни пъти. Гибралтарският случай се случи между сезоните 2002-03 и 2015-16, докато латвийският случай се проведе между 1991 и 2004 г.

За да стане тринадесеткратен шампион, Лудогорец ще трябва да преодолее конкуренцията на настоящия лидер в българското първенство Черно море Варна, както и ЦСКА София, който миналия сезон остави титлата да се изплъзне в последните кръгове".

Вижте колко българи има в най-скъпия състав от Първа лига!

Още: И българско име се появи в "списъка" на Мъри Стоилов за трансфери от Първа лига

Георги Дерменджиев пред SportLive: Лудогорец е отборът на сърцето ми! Конкуренцията е по-голяма, но пак искаме титлата, ще гоним и пробив в Европа

В Полша оцениха Пьотровски колкото Десподов и го наредиха до Тиаго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички