Без да губи време: Лудогорец представи официално заместника на Кирил Десподов


Без да губи време: Лудогорец представи официално заместника на Кирил Десподов
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9084 0

Шампионът на България Лудогорец не загуби никакво време след продажбата на родния национал - Кирил Десподов, и официално обяви неговия заместник на уебсайта си и социалните мрежи, а именно - новото си попълнение Мунир Шуиар.

Кой е Мунир Шуиар?

24-годишният французин идва в Разград, след като преди по-малко от 24 часа Кирил Десподов бе продаден на гръцкия гранд ПАОК. Шуиар е продукт на академията на Ланс, а във Франция е играл също и за Дижон.

Голяма част от кариерата на крилото преминава по турските терени. Той прекарва сезон 2022/23 в Истанбул Башакшехир и Касъмпаша и се отчита с 46 двубоя, 4 гола и 10 асистенции. Кампанията 2021/22 пък прекарва в Йени Малатияспор под наем.

Съобщението от Лудогорец

"Лудогорец постигна споразумение за привличането на френското крило Мунир Шуиар два дни преди затварянето на трансферния прозорец. Мунир пристига след напускането на Кирил Десподов.

24-годишния Мунир прекара сезон 2022/23 в турската Суперлига, където се състезава за отборите на Истанбул Башакшехир и Касъмпаша и се отчете с 46 двубоя, 4 гола и 10 асистенции. Също така, в турнира Лига на Конференциите новото крило на Лудогорец е записал 6 мача и 1 асистенция през изминалия сезон. В кариерата на Мунир се открояват още 43 двубоя във френската топ дивизия Лига 1 с екипа на Дижон ФКО, в които успява да отбележи 4 гола и да даде 2 асистенции.

“Много се вълнувам да направя следващата стъпка в кариерата си в Лудогорец. Познавам клуба от силното му представяне в евротурнирите през последните години. Надявам се заедно този сезон също да стигнем далеч в Лигата на Конференциите и отново да станем шампиони. А догодина ще се боря да върнем отбора в Шампионска Лига, защото клубът има качества да играе в най-силния европейски турнир“ заяви Мунир Шуиар след подписването на контракта си.

Така Мунир Шуиар се превръща в шестия нов футболист на Лудогорец през летния трансферен прозорец. Преди него в отбора бяха привлечени последователно Марсел Хайстер, Сон, Квадво Дуа , Руан Круз и Сонко Сундберг.

Пожелаваме успех на Мунир Шуиар със зелената фланелка!

ВИЗИТКА

Мунир Шуиар

Роден на 23 януари 1999 г. в Лиевин, Франция

Ръст: 177 см.

Юноша на Ленс

КАРИЕРА

2017-19 Ленс 40/5

2019-21 Дижон 43/4

2021-22 Йени Малатияспор (под наем) 26/3

2022-23 Истанбул Башакшекир 16/1

2023 (януари) – 2023 (юни) Касъмпаша (под наем) 13/2".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Първите думи на Кирил Десподов като футболист на ПАОК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички