Гръмката заявка на Локо Пд: Кога за последно Лудогорец, ЦСКА и Левски са били притиснати още на старта?


Гръмката заявка на Локо Пд: Кога за последно Лудогорец, ЦСКА и Левски са били притиснати още на старта?
Снимка: Lap.bg

6384 0

Българското първенство стигна до първата си пауза след старта на новия сезон 2023/24. В следващите 2 седмици националните отбори ще привлекат погледа върху себе си, докато клубните ще имат малко време за почивка и презареждане на силите.

От началото на Първа лига се случиха и не малко изненадващи неща, включително и на европейската сцена. ЦСКА отпадна още при първите двубои от Сепси в Лигата на конференциите, Лудогорец се сбогува с Шампионска лига и Лига Европа, а Левски стигна до плейоф, който обаче загуби от Айнтрахт Франкфурт. В крайна сметка страната ни отново остана с един представител в групите на европейски турнир. И това са разградчани в Лигата на конференциите.

Как обаче стоят нещата в родното първенство след изминалите 8 кръга?

Може би, неочаквано за мнозина от българските фенове, в челото на класирането след 8 изиграни двубоя не са отбори, които са сред "обичайните" заподозрени - нито един от трите изброени по-горе.

На първото място е Локомотив Пловдив, който има 22 точки. Само с 2 по-малко от възможните 24. "Черно-белите" започнаха много силно от началото и имат 7 победи и 1 равенство, което е срещу градския съперник Ботев. На второ място е Черно море с 20 точки. Отборът на Илиан Илиев има две равенства - срещу Арда и срещу ЦСКА на "Армията". Топ 3 допълва ЦСКА 1948 13 точки, но и с 2 мача по-малко. Отложени бяха двубоите с Лудогорец и Арда.

С 6 изиграни двубоя са и Левски (6-място), и Лудогорец (5-о). Двата отбора са с 12 точки, като имаха по 2 загуби от началото на сезона. "Орлите" загубиха от Крумовград и Черно море, а "сините" от ЦСКА 1948 и Локо Пд. ЦСКА пък е само с един отложен мач, като при изиграни 7 завоюва 12 точки за 7-о място. Отборът на Нестор Ел Маество не започна добре и има 3 победи, 3 равенства и 1 загуба.

Нито един от тези отбори, дори при пълен точки актив от отложените срещи, нямат възможност да изместят лидера Локомотив. Докъде ще стигнат силите на момчетата на Александър Томаш предстои да разберем, но е любопитно кога за последно някой извън Лудогорец, ЦСКА или Левски е бил на върха след 8 изиграни двубоя.

Локо Пд - последният отбор на върха извън обичайните

През сезон 2020/21 именно "смърфовете" са начело в класирането отново. Тогава обаче имат 18 точки от 8 двубоя, а Лудогорец е само с точка зад тях в класирането. Освен това имат и 2 загуби - от Ботев Пд и Лудогорец, докато в настоящия момент не познават вкуса на поражението. Интересно е да се отбележи, че в края на сезона пловдивчани завършват на второ място с 61 точки на 9 зад разградския клуб.

През сезон 2021/22 ЦСКА и Лудогорец имат по равен брой точки 18 на върха, а миналата година "червените" са с преднина от 2 точки, като "орлите" имат 20 пункта. През сезон 2019/20 отново Лудогорец е първи с 18 точки, а Левски е втори със 17.  Как ще се развие този сезон и ще има ли нов шампион в България, или Лудогорец ще ликува за пореден път. Ще разберем в края на май месец следващата година, а дотогава феновете може да очакват оспорвани и красиви двубои. Наскоро затвори трансферният прозорец почти навсякъде в Европа, като тук е отворен до 7-и септември. А вече бе пресметнато, че само 31% от клубовете са дали пари за трансфери у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички