Кирил Десподов се извиси в историята на ПАОК още с трансфера си


Кирил Десподов се извиси в историята на ПАОК още с трансфера си
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5741 0

Най-добрият български футболист в последно време - Кирил Десподов, се превърна в част от историята на ПАОК още с трансфера си в южната ни съседка. По-рано днес той бе обявен като ново попълнение на "двуглавия орел".

Според информации в гръцките медии българинът е бил продаден от Лудогорец срещу 3,5 млн. евро, а към тях са предвидени бонуси в зависимост от представянето на играча. В допълнение на "Хювефарма Арена" ще получат и 20% от трансферната сума при последваща продажба.

Най-скъпите покупки в Солун

Всичко това превръща българина във втория най-скъп входящ трансфер в историята на гръцкия гранд. Повече до този момент от клуба са плащали само на Ростов за защитника Сверир Инги Ингасон през сезон 2018/19.

Ситуацията около исландеца обаче е спорна, тъй като той бива привлечен на "Тумба" от Иван Савидис, бивш президент на руския тим, а домът и част от бизнеса му са позиционирани в едноименния град. Официална сума по трансфера на исландеца няма, като се счита, че 4-те милиона, излезли по медиите, може да са преувеличени под влиянието на Савидис.

Така родната суперзвезда спокойно се превръща в най-скъпото офанзивно попълнение на ПАОК, ако не и сред всички играчи. През годините от "Тумба" са плащали по 3 милиона и половина евро още за Андерсон Есити от Гент (2020 г.) и още толкова на Ахмат Грозни за Лео Джаба (2019).

По 3 млн. евро на "черно-белите" излизат Антонио Чолак (от Риека, 2021) и Дъглас Аугусто (Коринтианс, 2020). 

Вижте какво каза Десподов към феновете на Лудогорец след трансфера в ПАОК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички