Балъков хвали съперника: Трудно се играе срещу този Лудогорец


Балъков хвали съперника: Трудно се играе срещу този Лудогорец

1109 0

Старши-треньорът на Литекс Красимир Балъков похвали своите възпитаници за играта в защита срещу Лудогорец при 0:0 за Купата на България между двата тима днес в Ловеч.

Бившият плеймейкър на Щутгарт похвали и тима от Разград, който според него днес е показал истинското си лице.

"Може да се каже, че горе-долу мачът беше еднакъв с миналия за първенство. Този път обаче Лудогорец не дойде с това самочувствие. Явно първият мач им се е отразил добре и играха много силен футбол", сподели впечатленията си Балъков.

"Успяхме да се противопоставим. През първото полувреме имахме възможности, през втората две контри атаки. Нашата цел бе да не допуснем гол. Искахме да направим изненада, докато сме свежи. Сменихме четирима футболисти, които бяха по-свежи.

Искахме да подразним Лудогорец в началото. Мисля, че първото полувреме се получи доста добре. С времето се видя, че Лудогорец бе концентриран и играха това, което могат. Трудно се играе срещу такъв отбор. Доволен съм. Ние разчитаме на всички кадри. В такива седмици всеки може да влезе да играе. Футболистите ми го знаят. Доволен съм от дисциплината и начина, по който проведохме мача. Ние искахме с нашата схема и концепция да победим, но не се получи, но в края на краищата 0:0 ни устройва".

Балъков защити дефанзивната си схема, като идеята му е била чрез скоростта на Асприля и компания да се търси гол при контраатака.

„Идеята беше да се опитаме да ги изненадаме на контраатака и да отбележим гол. Ние винаги играем мач за мач, след като резултатът е 0:0 отиваме в Разград да си търсим шанса. Сега обаче се готвим за Марек", сподели бронзовият медалист от САЩ 94.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички