Лудогорец пак не вкара на Литекс, този път за Купата на България


Лудогорец пак не вкара на Литекс, този път за Купата на България
Снимка: Официален сайт на Литекс

7866 0

След като "Левски" и Локомотив (Пловдив) вече се класираха за полуфиналите за Купата на България, днес Литекс и Лудогорец не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в първи четвъртфинален сблъсък между двата отбора за Купата на България.

Първото полувреме премина под контрола на Лудогорец, като възпитаниците на Георги Дерменджиев имаха по-добрите шансове за гол, но „оранжевите” играха много силно в дефанзивен план, а с пресата си след 10-ата минута не позволиха на „орлите” да влязат в собственото си темпо.

През второто полувреме отново „орлите” имаха повече шансове, но Безяк и Анисе пропуснаха да се разпишат. Литекс нямаше добри прояви в предни позиции, но все пак запази вратата си суха, а всичко в сблъсъка между двата отбора ще се решава през следващата седмица в Разград.

Георги Дерменджиев обаче получи две лоши новини. Иван Чворович, който почна като титуляр, получи контузия и беше принудително сменен на почивката. В началото на втората част Марселиньо получи разтежение в бедрото и също напусна принудително.

Шампионите продължиха с трудностите си като гости през 2015 година, като отново не успяха да стигнат до победата. До момента „зелените” са с две загуби и равенство, постигнато днес. Днешният двубой пък беше почти копие на този отпреди няколко дни, спечелен от Литекс с 1:0.

По-рано днес Локомотив (Пловдив) стигна до 2:1 над Локомотив (София), превръщайки се във втория полуфиналист в турнира. Първи напред се класира „Левски”, а утре ще стане ясен третият представител в полуфиналите, като Черно море гостува на Локо (Горна Оряховица) с гол аванс.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Красимир Балъков заложи на няколко промени, като нападението на тима се водеше от Бьорн Марс, а Милчо Ангелов смени наказания Кристиан Малинов. Асприля и Руменов оформиха атакуващия квартет на Литекс.

Георги Дерменджиев пък заби слабия Ешпиньо на пейката, пускайки Христо Златински. Ангуло замени Йордан Минев, а Мисиджан отново остана изненадващо на пейката. На вратата застана Иван Чворович.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима допуснаха много брак в първите 10 минути, но в 7' Лудогорец получи шанс да открие. При заучено статично положение Дяков и Златински комбинираха, като вторият изведе Мишо Александров в наказателното поле. Крилото стреля мигновено, но Винисиус отрази, избивайки в корнер.

В 10' нов шанс се откри пред шампионите и носители на трофея. Кайсара се включи отдясно на нападението и центрира отлично, а на границата на малкия пеналт Марселиньо стреля с глава. Бразилският страж на домакините обаче отново спаси, а Марселиньо не успя да нанесе добър удар при добавката - нов пропуск за разградчани.

В 13' "оранжевите" на свой ред можеха да открият резултата. Недялков пробва топовен удар от 25 метра, който затрудни изключително Чворович. Българският национал все пак изби в корнер, а при центрирането Перес не успя да засече добре и от 2 метра прати топката в аут. Няколко минути по-късно Златински сбърка при изнасянето на топката, но Ангелов не успя да се възползва. В 25' Бумал нахлу в наказателното поле, но се провали в завършващия пас - 0:0.

Асприля на няколко пъти се отчете с много добри пробиви, които обаче не донесоха резултат заради грешки на Руменов и Бьорн Маарс. Новото попълнение на тима пък реализира гол в 34', но той беше отложен заради груб фаул срещу Иван Чворович. Интересно обаче попадението беше отменено заради засада, а не заради нарушение - все още 0:0.

В последните 10 минути на първото полувреме "орлите" опитаха да натиснат своя съперник, но "оранжевите" се отбраняваха отлично и не позволяваха особени опасности. Единствен Ангуло действаше добре в нападение, а Марселиньо беше тотално изолиран от играта, което се оказа и решаващо за постната игра на Лудогорец в атака през последния половин час.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За второто полувреме на терена се появи Владислав Стоянов, който смени Иван Чворович. Най-вероятно причината за това е контузията, която титулярът в днешната среща получи при сблъсъка си с Маарс. Само 4 минути след началото на втората част и Марселиньо напусна терена с контузия, като на негово място се появи Ешпиньо.

Гостите дебнеха своя съперник и първата възможност за тях се откри в 57'. Тогава грешка в защитата на Литекс позволи на Анисе да стреля от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри встрани от вратата - шанс за Литекс. Само две минути по-късно при контраатака Ешпиньо центрира меко към Безяк, който пробва удар от воле, но и той мина встрани.

Балъков реши да да направи две смени в състава си, за да освежи своя тим, пускайки в игра Цветков и Десподов. Това обаче не промени яловия облик на Литекс в нападение, като Лудогорец установи траем натиск в половината на домакините.

Дерменджиев използва последната си смяна да пусне Йонес Хамза, който замени позагубилия се през последните 20 минути Роман Безяк.

Тунизиецът не успя да промени нищо на терена, а нито един от двата отбора не рискува в края. Все пак точно след последния съдийски сигнал Бумал и Дяков се сдърпаха, но не последваха инциденти - 0:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички