Нов собственик прави Сираков "Почетен президент", а на Мъри предлага договор


Нов собственик прави Сираков "Почетен президент", а на Мъри предлага договор
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2777 0

Наско Сираков и Станимир Стоилов остават на "Герена" дори и при нов собственик, съобщава "Тема Спорт". Подобна тема е коментирана с потенциалния инвеститор "Юнайтед Груп", който ще предложи солидни контракти на двете "сини" фигури, ако акостира на "Георги Аспарухов".

Те ще бъдат в срок от три години, а нищо с тях няма да се промени. Стоилов, който напоследък не е доволен от играчите си, ще остане наставник с широки правомощия, докато за Сираков гласят титлата "Почетен президент". 

Двете страни са възобновили преговори още преди триумфа на Левски в Купата за България, а компанията желае 80% от акциите на клуба. "Сините" са представяни от мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Иво Ивков, а от другата страна стои сръбският бизнесмен Драган Шолак. Именно той е собственик и на елитния Саутхемптън, подвизаващ се в английската Висша лига.

Идеята на сърбина е да покрие дълговете на Левски, а след това да бъде повишен бюджетът в клубната каса. Не на последно място е поставена и  инфраструктурата, която винаги се коментира от потенциалните инвеститори в българския гранд. Вече има разработени планове за пълната реконструкция на стадион "Георги Аспарухов", която включва и най-накрая поставяне на козирка на сектор "А".

Смята се, че интересът от страна на чуждестранният инвеститор наистина е сериозен, но между двете страни има и някои пречки. Една от главните са дълговете към Васил Божков, които за да има сделка, трябва да бъдат изчистени.

Вижте до кога ще отсъства Ивелин Попов!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички