Лудогорец е в спешно търсене на нов нападател заради напускането на Игор Тиаго


Лудогорец е в спешно търсене на нов нападател заради напускането на Игор Тиаго
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2790 0

Лудогорец се раздели с един от голмайсторите си през сезона - Игор Тиаго, като това със сигурност ще остави сериозна празнина в атаката на отбора.  През изминалата кампания Тиаго бе водещият реализатор на разградчани в шампионата, като вкара 15 гола в 32 шампионатни мача.

В търсене на нов нападател

В момента Лудогорец остава само с един централен нападател. Това е Матиас Тисера. Аржентинецът завърши кампанията с 12 точни изстрела в 27 двубоя в Първа лига. Той бе най-резултатен в състава през есента. 26-годишният Тисера реализира и оказалия се шампионски гол – за 1:0 над Черно море на "Тича" в последния кръг. Матиас обаче има съвсем други характеристики от тези на Тиаго.

Точно заради това от ръководството на Лудогорец вече работят по осъществяването на входящ трансфер на таран, твърди "Тема спорт". Времето за привличането на класен централен нападател е малко. Тимът започва подготовка на 16 юни, петък, като същия ден заминава на лагер в Банско. Първият официален мач пък ще бъде на 11 или 12 юли – в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Следващото първенство пък стартира в уикенда на 15 юли.

Освен това има още играчи от Лудогорец, които може да напуснат Разград. Бернард Текпетей отдавна е спряган за трансфер, а Кирил Десподов след края на сезона заяви също, че е поискал трансфер. Любопитното е, че и Текпетей, и Десподов се оценяват по-високо от Тиаго, а за него се твърди, че е платена рекордна сума.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички