Защо Лудогорец да не е Цар на Балканите?


Защо Лудогорец да не е Цар на Балканите?

2151 0

Някои ще нарекат светкавичния трансфер на Юнес Хамза в Лудогорец чиста проба комплексарщина. Аз обаче го наричам гениално решение със силата на троен удар. Първо "орлите" се подсилиха със страхотен нападател на ниска цена, който вече се е аклиматизирал към условията в България. Тунизиецът е сделка без риск, а това е мечта за всеки. Той спокойно може да бъде титуляр в Лудогорец, като се има предвид не особено бляскавата форма на Роман Безяк.

Второ - Лудогорец нанесе тежък удар на Стяуа и в спортно-техническо отношение, и в психологическо. Ясно е, че Хамза ще бъде плюс на терена за "орлите" и минус за съперника.

Отделно от това в Румъния страдат ужасно, че Лудогорец е унизил Стяуа за Хамза. Чудят се как е възможно някой да пренебрегне техния колос за сметка на клуб с история, която може да се събере в някоя брошура. Северните ни съседи стигат до жалки еквилибристики в опитите си да защитят Стяуа. Последно се оказа, че, видиш ли, Хамза не че отрязал "червено-сините" от Букурещ, просто нападателят не искал в Румъния заради старо гадже. Утре може да се появи теория, според която той не харесвал местния качамак...

Истината е, че Юнес и мениджърът му не криеха, че искат договор със Стяуа, но докато шефовете на клуба се циганят за някое и друго евро, Кирил Домусчиев си плати като бял човек. Така правят големите клубове.

Трето - Лудогорец направи сериозна крачка към титлата Царят на Балканите. "Орлите" претрепаха Стяуа извън терена, а тепърва ще видим какво ще стане в предстоящия сблъсък между двата клуба в плейофа на ШЛ. Румънците много ги заболя от този удар, а как ли ще се почувстват, ако паднат и на футбол от "орлите".

Преди това Лудогорец направи всичко възможно, за да се счита за цар на Балканите през последните два сезона. Тимът от Разград разби Динамо (Загреб) в групите на Лига Европа и два пъти отстрани сръбския Партизан в ШЛ. В България "орлите" дори нямат конкуренция.

Определено никога не съм бил фен на Лудогорец и персонажите около клуба. Всичко е полято с много гел, пудра и популизъм. "Орлите" имат прекалено много от "онези фенове".

Сделката с Хамза показа, че Лудогорец малко по малко се превръща в сериозен клуб, който освен на терена блести и извън него. Нещо, което родните грандове Левски и ЦСКА не са били и в най-добрите си години.

Кой знае, скоро Кирил Домусчиев може да осъзнае, че няма нужда от "онези фенове" и извратен патриотизъм, подчинен на кебапчето. Така Лудогорец ще стане още по-симпатичен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички