След жребия в Лига Европа: Как се справя Лудогорец срещу италиански отбори?


След жребия в Лига Европа: Как се справя Лудогорец срещу италиански отбори?
Снимка: БГНЕС

7278 0

Българският шампион Лудогорец изтегли "късата клечка" в жребия на Лига Европа, след като се падна срещу лидера в италианската Серия А Интер, който отпадна драматично от Шампионска лига след загуба в последния кръг от резервите на Барселона с 1:2 на "Джузепе Меаца". Добрата новина за "орлите" е фактът, че европейският турнир не е приоритетна цел за "нерадзурите" и е възможно подценяване на българския шампион, но до мачовете през февруари има много време. 

До момента българският първенец се е изправял два пъти срещу италиански грандове на европейската сцена, като и двата случая бяха в елиминациите на Лига Европа. Първият случай бе по време на страхотния поход на Лудогорец през 2014 година, когато тимът от Разград стигна до осминафинал. Тогава във фазата на 1/16-финалите воденият от Стойчо Стоев отбор трябваше да играе срещу Лацио. 

В първия мач в Рим Лудогорец спечели с 1:0 с изумителен гол от 25 метра на Роман Безяк, който свари вратаря неподготвен. Резултатът можеше да е по-изразителен, но капитанът Станислав Дяков в 9-ата минута се опита да бие дузпа ала Паненка, но изпълнението му бе разочароващо, а вратарят спаси. В 34' пък Марселиньо удари греда. 

През втората част Лацио натисна здраво своя опонент, а в 77' удар на Антонио Кандрева (в момента играе в Интер) бе избит от голлинията. Владислав Стоянов пък се превърна в герой, след като спаси нови две положения на крилото в заключителните 5 минути на мача на "Олимпико". 

Реваншът на стадион "Васил Левски" започна ужасяващо за Лудогорец и още в 1-ата минута Кейта Балде реализира за 1:0, а в началото на втората Переа вкара за 0:2. Драмата обаче тепърва започваше, след като в 67' Безяк върна своите в мача, а в 78' Златински се разписа с удар от 30 метра, при който Маркети изпусна топката в собствената си врата - 2:2. 

Неостаряващият Мирослав Клозе обаче изнухна в най-неподходящия момент, като в 81' никой не го покри в наказателното поле и той довкара топка, отбита от Владо Стоянов. В 87' обаче при изсипана топка към наказателното поле Безяк и защитник се разминаха с нея, но златната резерва Кишада я овладя в пеналтерията и се разписа за 3:3 и прати Лудогорец на осминафинал! 

Вторият дуел на "орлите" срещу италиански опонент през 2018 година. Тогава Лудогорец отново остана втори в груповата фаза на Лига Европа и изтегли "късата" клечка, срещайки гранда Милан. Този сблъсък обаче не беше успешен за българския тим. 

Първата среща се изигра в Разград, като през първото полувреме "орлите" имаха няколко отлични шанса за гол, но ги пропуснаха. Краят на полувремето пък беше кошмарен, след като в последните секунди Патрик Кутроне вкара в най-неподходящия момент - 0:1. Мачът можеше да тръгне в друга посока, но непростим пропуск на Марселиньо в 52' и греда на Дяков в 55' не позволиха на Лудогорец да мечтае за обрат. В 64' Родригес вкара от дузпа за 0:2, а крайното 0:3 бе оформено от Фабио Борини. 

В ответния сблъсък на "Сан Сиро" рано-рано Борини прекрати надеждите на Лудогорец с гол в 21' и до края Лудогорец търсеше поне почетен гол в дуела, но до такъв не се стигна. Дали ще е такава съдбата на "орлите" срещу тим от Милано и през 2020 година, или българският шампион ще поднесе изненадата в турнира, отстранявайки Интер, предстои да разберем през февруари, като Лудогорец ще има и нов треньор за битките с "нерадзурите" (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички