Скука, а!?


Скука, а!?

4044 0

На Лудогорец му било скучно в "А" група. Подобна теза се прокрадва напоследък в публичното пространство от хора, самозабравили се от някои "зелени" успехи. В крайна сметка в тази държава мнения всякакви, кое от кое по-налудничави. И това е нормално, докато не излезе от устата на някой от Разград. След мача с Реал (Мадрид) Кирил Домусчиев заяви, че по всяка вероятност Лудогорец щял да си го изкара на Славия в "А" група. Приказките за мотивацията също така много често излизат от устата на ръководните фактори в "Лудогорец арена". И по този начин те рискуват да се наредят до грандомани като Тодор Батков и Александър Томов. А от това трябва най-много да ги е страх в Разград. Където се правят на "европейци", на "различни".

На базата на какво е това самочувствие на Лудогорец?! Та този отбор не е спечелил 3 от последните си 5 мача в "А" група, има и две загуби в групите на Шампионската лига. В цялата история на "А" група грандове като Левски и ЦСКА не са си позволявали да кажат, че мачовете у нас са им скучни, пък тези от Разград ли ще го правят? Още повече, че "червени" и "сини" са имали много по-силни отбори от този на Лудогорец, ЦСКА е играл полуфинали за КЕШ и т.н. Та на всичкото отгоре, "червените" са 31-кратни шампиони на България и отдавна са могли да кажат, че "А" група им е отесняла. Но никога не са си позволявали да го правят.

Да не говорим за отборите в световен мащаб. Да сте чули някой от Реал (Мадрид) или Барселона да каже, че Примера не му е достатъчно предизвикателство, макар че бе така допреди година. Или пък от Манчестър Юнайтед, когато "червените дяволи" взимаха трофея в Премиершип като за "добър ден".

Изобщо в Лудогорец започнаха да оправдават името си и все повече да откачат. Вместо да видят, че единственото скучно нещо в момента е играта им. Която срещу Левски и Славия беше направо трагична. И е отражение на характера на техния треньор. Така че скуката тепърва започва. При тези, които се помислиха за много велики. А в същото време ЦСКА е стабилен, Левски се вдига, Берое показва стабилност, а Ботев винаги е способен да изригне. И в Разград рискуват да станат за голям смях.

За какъвто все по-често става собственикът им Кирил Домусчиев. Не за първи път той се изказва неподготвен. И повече вреди на отбора си. Само преди година той заяви, че Роман Безяк е страхотен играч и струва 5 милиона евро. Днес словенецът е в такава дупка, че не струва и 500 000. След това дойдоха приказките за "патриотизма", които настроиха неутралните зрители срещу Лудогорец. Който днес има достатъчно проблеми за разрешаване, но те съвсем не са в нивото на "А" група. А в собствения лагер. Защото от високо се пада най-болезнено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички