Шампионска лига: Лудогорец - Базел в битка за европейска слава и през пролетта


Шампионска лига: Лудогорец - Базел в битка за европейска слава и през пролетта
Снимка: БГНЕС

2088 0

В сряда вечер на стадион "Васил Левски" българският шампион Лудогорец приема Базел в директен спор за третото място в група А на Шампионска лига. Двата отбора нямат никакви шансове да се класират в следващата фаза на турнира, но битката между тях е за място на 1/32-финалите на Лига Европа.

Към настоящия момент "орлите" са на 3-о място, след като в първия двубой отбелязаха гол при равенството 1:1 в Швейцария. Благодарение на това попадение, Лудогорец има леко предимство и при 0:0 ще остане на 3-о място. При това условие Базел ще трябва да вземе поне точка или три в последния си мач срещу Арсенал, и то в мач, който може да е важен за "артилеристите" за първото място в класирането.

Въпреки възможността за нулево равенство, Лудогорец излиза за победа срещу своя съперник. "Орлите" се намират в силна форма, а в предишния кръг изпуснаха победата срещу Арсенал, губейки злощастно в края с 2:3.

До момента във всичките си домакински двубои от Шампионска лига Лудогорец повежда в резултата, което е лоша новина за Базел. "Кръстоносците" нямат победа като гост от 2013 година насам, а в днешния двубой ще трябва да се оправят без две от най-важните си фигури - Дие и Щефан.

В Лудогорец единственият кадрови проблем е свързан с контузията на Витиня, но няма нито един друг футболист, който да не е на разположение на Георги Дерменджиев.

Ето и очакваните стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Минев, Моци, Паломино, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

БАЗЕЛ: Вацлик, Траоре, Сухи, Баланта, Ланг, Джака, Дзуфи, Елюнуси, Делгадо, Бярнасон, Думбия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички